ZONGULDAK (AA) - Ereğli Özel Eğitim Meslek Okulu ve Çalışma ve İş Kurumu iş birliğiyle Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında etkinlik düzenlendi.

Vali Erdoğan Bektaş, Gülüç beldesinde bulunan 15 Temmuz Şehitler Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Konferans Salonu'ndaki etkinlikte, özel bireylerin normal hayata devam edebilmeleri için ilgiye ve yardıma ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Devletin hem mevzuat hem imkanlar olarak üzerine düşen sorumlulukları yerine getirdiğini belirten Bektaş, şöyle konuştu:

"Özellikle son 10 yılda önemli işler yapıldı, yetiyor mu yetmiyor. Bizim ailelerine de destek vermemiz yanlarında olmamız gerekiyor. Kamu üzerine düşeni yapıyor, özel sektörün de taşın altına elini koymasını bekliyoruz. 50 kişinin istihdam edildiği yerde engelli çalıştırma zorunluluğu vardır. Şimdi bakılıyor çalıştırsam ne olur, çalıştırmazsam ne kadar ceza alırız hesabı yapılıyor. Bunu yapmamak gerekir. Bu bir sosyal sorumluluk konusudur. Bu ülkede yaşıyor olmanın gereklilikleri vardır. Yapılması gereken yapılmalıdır. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak, yüklerini alabilmek gerekir."

Etkinlik, okul öğrencilerinin, "Gülümse Hayata" isimli drama gösterisiyle sona erdi.