ZONGULDAK (AA) - Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Gönül Demirsu, Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği'ni ziyaret ederek kurumları tarafından finanse edilen mesleki eğitimler kursunu yerinde inceledi.

Demirsu, ziyarette yaptığı konuşmada, engellilerin işe yerleşmesinin önündeki en büyük engel olan mesleki eğitim ve tecrübe eksikliğini gidermek ve istihdam edilebilirliklerini artırmak amacıyla kurslar düzenlediklerini söyledi.

Engelli bireylerin iş hayatına uyumunu kolaylaştırmaya ve onlara istihdam sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Demirsu, şöyle konuştu:

"Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği ile kurumumuz arasında yüzde 20 istihdamlı komisyon kaynaklı kurslarımızı sürekli düzenliyoruz. Yaklaşık 17 yılda 500 kurs düzenledik. Bu kurslardan mezun olan engelli arkadaşlarımızın 200'ünü istihdam ettik. Bu dernekte verdiğimiz kurslar daha çok hobi niteliğindeki kurslardan farklı olarak mesleki eğitime yönelik kurslardır. Bilgisayar, ön muhasebe, tekstil ve kasiyerlik kursları gibi engellilerimizin istihdam edilebilirliğini kolaylaştırıcı kurslar olması nedeniyle istihdam edilmelerini sağlıyoruz. Kursun bitiminde Ereğli'de bulunan işverenlerimizle bizzat görüşerek İşbaşı Eğitim Programı'ndan faydalanmak suretiyle işe yerleştirilmelerini sağlıyoruz. Girişimlerimizde de olumlu sonuçlar elde ediyoruz."