DÜZCE (AA) - Akçakoca'da engellilere hayırsever işadamları tarafından tekerlekli sandalye ve akülü araba hediye edildi.

Akçakoca Sakatlar Derneği Başkanı Emin Belli, engelli vatandaşlara hayırsever işadamları tarafından tekerlekli sandalye ve akülü araba hediye edildiğini söyledi.

İşadamlarına yaptığı yardım nedeniyle teşekkür ettiğini belirten Belli, "4 tane tekerlekli sandalye ve bir akülü arabayı hayırsever iş adamlarının yardımıyla engelli vatandaşlarımıza dağıttık. Kendilerine teşekkür ediyorum. Engellilerimize dağıttığımız bu tekerlekli sandalye ve akülü arabaları dağıtmakla kalmamamız gerekiyor.Engellilerin yolların, rampaların tüm alanlarının engellilerin kullanabileceği şekilde dizayn etmemiz gerekir." dedi.

Engellilerin toplumsal hayatta yer almaları için vatandaşlara da önemli görevler düştüğüne vurgu yapan Belli, "Vatandaşlarımız araçlarını engelli yollarına yada engelli rampalarının önüne park etmemeleri gerekiyor. Bilinçsiz vatandaşlarımız yüzünden engellilerin kullanmış olduğu yolları kapatıyorlar. Bunların önüne geçmemiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Tekerlekli sandalye ve akülü araçlar Akçakoca Belediye Başkan Yardımcısı Ali Direk ve Belli tarafından ihtiyaç sahiplerine teslim edildi.