KARABÜK (AA) - Karabük'te faaliyet gösteren Karabük Erzurumlular Deneği Başkanı İbrahim Bedir, bedensel engelli olmasına rağmen ihtiyaç sahiplerinin yardımına yetişerek herkese örnek oluyor.

Yıllar önce yaşadığı kas hastalığı yüzünden tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdüren Bedir, 2 yıldır başkanlığını yaptığı dernek aracılığıyla şu ana kadar Karabük'te bin aileye, Erzurum'da ise 186 çocuğa mont, bot ve kırtasiye yardımı yapılmasına vesile oldu.

İbrahim Bedir, gazetecilere yaptığı açıklamada, hedeflerinin ihtiyaç sahibi bin aileye ramazan ayının birinci günü yardım ulaştırmak olduğunu söyledi.

İhtiyaç sahibi herkese ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Bedir, Erzurum ve Karabük'teki çocukların yüzünü güldürdüklerini ve mesafelerin yardımlaşmaya engel olmadığını da gösterdiklerini belirtti.

Ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade eden Bedir, şunları kaydetti:

"Benim engelli olmam hiçbir şeye engel değil, kaldı ki yardım eli uzatmamıza engel olsun. Bizler toplum olarak yüzyıllardır yardımlaşma geleneğine sahip insanlarız. Benim iki çocuğum var, onların yüzünü güldürmek nasıl beni mutlu ediyorsa ihtiyaç sahibi çocukların da yüzünü güldürmek bir o kadar mutlu ediyor."

Engellilere de seslenen Bedir, "Sizler de birilerinin umudu olabilirsiniz. 'Benim elimden bir şey gelmez' demeyin, insanların yüzünü güldürmek tarifsiz bir mutluluk. Sizler de bu mutluluğu yaşayın." dedi.