DÜZCE (AA) - Düzce'de Engelliler Haftası dolayısıyla 43 engelli çocuk, koşamayanlar için 50 metre koşu yarışı yaptı.

Düzce 18 Temmuz Stadı'na gelen engelliler, koşamayan engelliler adına 50 metre yarış yaparak bitiş çizgisine ulaştı.

Renkli görüntülere sahne olan yarışlarda engelliler, bitiş çizgisine ilk ulaşan arkadaşlarını tebrik etti.

Engelliler Federasyonu Düzce Temsilcisi Zeki Canaz, yaptığı açıklamada, farkındalık oluşturmak için böyle bir organizasyon hazırladıklarını söyledi.

Tüm engelli çocukların toplumda var olduğunu aktaran Canaz, şunları kaydetti:

"Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Bu çocuklar, 'Biz de bu toplumun içinde varız' diyorlar. Her şeyden önce eğitim, eğitim, eğitim. Bu çocuklar engelliliğini bir marketten ya da pazardan satın almadı, her birey bir engelli adayıdır. Onun için engelli çocuklarımızı eğitmek gerekir."

Düzce Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ise engelli bireylerin toplumun bir parçası olduğunu göstermek ve farkındalık oluşturmak için çalıştıklarını belirtti.

"Toplumda, engelli-engelsiz bir arada yaşamalıyız." diyen Dereci, "Bu toplumda engelsiz bireyler nasıl spor yapıyorsa engelli arkadaşlarımızı da bu heyecana katmak istedik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da büyük desteğiyle engellilerin topluma katılması projesi daha da gelişti. Engelli kardeşlerimizin burada mutlu olması bambaşka bir duygu, onları izledikçe biz de mutlu oluyoruz." diye konuştu.

Dereci, yarışmalar sonucunda tüm katılımcılara sınıf yapmadan madalya verildiğini sözlerine ekledi.