TOKAT (AA) - Erbaa Belediyesi, yılbaşından bu yana kullandığı hibrit çöp kamyonları ile yüzde 50'den fazla yakıt tasarrufu sağlayıp egzoz gazı salınımı da azaltarak çevreyi koruyor.

Erbaa Belediyesi, 2021 yılı itibarıyla araç filosuna 4 hibrit çöp kamyonu kattı. Hidrolik sıkıştırmalı çöp toplama bölümü, aracın üzerindeki güneş panellerinden gelen elektriğin akülere depolanması ile çalışan araç, normal araçlara göre yüzde 50 yakıt tasarrufu sağlıyor.

Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çevre odaklı projeler yaptıklarını söyledi.

Hibrit çöp kamyonları ile yakıttan tasarruf sağladıklarını ama sessiz çalışan araçların vatandaşların rahatsız olmaması için de önemli olduğuna işaret eden Karagöl, "Erbaa'da yaptığımız çevre odaklı birçok proje var. Onları yapıp doğaya karbondioksit salmamız doğru olmazdı. Bu anlamda bu araçlarımızla çevreye zehirli gazların salınımını da azaltmış oluyoruz. Bu çalışma Türkiye'deki ilk çalışmalardan biri, o anlamda da diğer yaptığımız çalışmalar gibi gurur duyuyoruz. Gelecekte daha temiz, daha güzel, daha yaşanabilir bir Erbaa için çalışıyoruz." dedi.