TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "Televizyon ve internet hipnozunda gençlik" panel düzenlendi.

Erbaa Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Günümüzün geldiği teknolojik çağda televizyon ve internetin insanlar üzerindeki etkisinin anlatıldığı panelde, dizilerin filmlerin özellikle çocuklar üzerinde etkilerine ve yapılaması gerekenlere yer verildi.

Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, panelde yaptığı konuşmada, "Bizler burada düzenlenen bu panelle sorunumuza ulusal düzeyde bir derinlik katarak çözüm yollarını tartışacak bir platform oluşturmak istiyoruz. Çocuklarımızı, gençlerimizi tehdit eden risklerin önlenmesi için çalışmalar yapılamasını arzu ediyoruz. Amacımız televizyon ve internetten uzaklaşmak ve uzaklaştırmak değil, seçici izleyici olmak ve var olan program içeriklerinin toplumsal olarak milli ve manevi değerlerimize uygun hale getirilmesini teşvik etmektir." dedi.

Panele, Milli Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı temsilcileri Canan Akın, Gençilk ve Spor Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı temsilcileri Buğra Yılmaz, Ayça Kurtuluş, Gaziosmanpaşa Üniversitesinden Prof. Dr. Recep Koçak, Radyo Televizyon Üst Kurulu eski Bölge Müdürü Sevgi Coşkun Serçe ve Subliminal mesajlar konusunda uzman araştırmacı yazar Kubilay Aktaş konuşma yaptı.

Panelistlere Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan tarafından plaket verildi.