TOKAT (AA) - Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, ilçede deprem parkı kurmak üzere çalışma yürüteceklerini bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbaa'nın Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde, birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını belirterek, "Erbaamızda 3 fay hattı geçiyor. Erbaa 1938 ve 1942 yıllarındaki depremlerde ciddi bir yıkımla karşı karşıya kalmış. Yerleşim bölgeleri üst bölgeye kaydırılmış ve yeni Erbaa inşa edilmiş. İnsan hafızası depremi unutmuş. 70 yaşında bir kişiyle konuştuğumda 'deprem, deprem diyorlar. Ben 70 yıldır deprem görmedim' diyor. Depremi unutmuşuz" diye konuştu.

İlçenin fay hattı üzerinde olduğunu unutmamak için çalıştıklarını ifade eden Yıldırım, geçen dönem inşa edilen Park Vadi'de deprem parkı oluşturacaklarını söyledi. Yıldırım, "Burada deprem parkı oluşturarak suni olarak depremi devamlı yaşatmak, depreme dayanıklı bina, depreme hazırlıklı bir şehir oluşturmak istiyoruz. Bunun çalışmalarını yapıyoruz. Depreme dayanıksız binalarla da mücadele ediyoruz. Vatandaşlarımıza deprem gerçeğini unutturmamak için böyle bir çalışmamız var. Park Vadi'nin ikinci etabında deprem parkı olacak. Parkta deprem simülasyonu olacak. Burada Van depreminin görüntüleri olacak. Eğitim alanları da olacak" ifadesini kullandı.

Park Vadi'nin 4 etaptan oluştuğunu bildiren Yıldırım, "Bütün yarım kalan projeleri tamamlayacağız. Bizim için en önemli ve değer verdiğimiz proje Park Vadi Projesi. Park Vadi'nin birinci etabı tamamlandı. Diğer etaplarının yapılacağı arazi hazineye ait. Mal Müdürlüğü ile bu konuyla ilgili yazışmalarımız sürüyor. Yaklaşık 400-450 dönümlük arazinin belediyemize tahsisi için görüşmelerimiz sürüyor" dedi.