TOKAT (AA) - Erbaa Orman İşletme Müdürlüğü "Erozyon ile Mücadele Projesi" kapsamında sel oluşabilecek yerlere kafes tel ve taş duvar örüyor.

Erbaa'da oluşabilecek sel felaketlerinin önüne geçebilmek amacı ile Erbaa Orman İşletme Müdürülüğü, bitki örtüsünün zayıf, sarp kayaların yoğun olduğu noktalarda çalışma başlattı.

Başlatılan çalışmaları kapsamında ilçeye bağlı Karayaka beldesi, Kıroğul mevkisinde seli önleyici tel kafesler ve taş duvarlar örülüyor.

Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Erbaa Orman İşletme Müdürü Ertuğrul Dereli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İşletme müdürlüğümüzün 2015 yılı 'Erozyon ile Mücadele Projesi' kapsamında Karayaka beldesi Kıroğul mevkisinde 500 hektarlık bir sahada çalışma başlatılmış olup, bu sahanın 300 hektarlık bölümünde çalışma tamamlanmıştır. Görmüş olduğunuz alanda  tel kafes ve kuru duvar yapımı gerçekleştirilmiş olup 100 işçi ile 1 ay süre ile 150 bin TL ödeme yapılmıştır. Amacımız Karayaka beldesi ve Kelkit ovasının su taşkınlarına karşı korumak erozyon ile mücadele etmektedir" dedi.