TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde, lise öğrencilerine yönelik gençlik, güvenli gelecek ve güvenli internet konulu konferans düzenlendi.

Erbaa Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezinde yapılan programa Erbaa İlçe Emniyet Müdürü Erol Alkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Konferansta konuşan Erbaa İlçe Emniyet Müdürü Erol Alkan, "En son bir kaç ay önce de gördük. Türkiye'ye ekonomik olarak saldırı yapılmak istenerek ekonomik kriz üzerinden ülkemizi yıpratmaya çalışıyorlar. İşte tam bu noktada hepimizin bilinçlenip ona göre davranmamız gerekiyor. Bu noktada en önemli unsurumuz siz gençlersiniz. Sizler ne kadar bilgili ve uyanık olursanız biz o zaman daha da güçlü oluruz." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliğinde görevli polis memuru İsa Durna ise terörle mücadele konusuna alınan askeri, hukuki, ekonomik tedbirlerin yanı sıra bilgilendirme faaliyetlerinin önemli, hatta çok daha fazla önemli olduğunu ifade ederek, terör örgütlerinin 14-25 yaş grubundaki insanları hedef aldıklarını, o yüzden bu yaşlardaki gençlerin bilgilendirilmelerinin hayati öneme sahip olduğunu dile getirdi.