DÜZCE  (AA) - Erbakan Vakfı Genel Başkanı Fatih Erbakan, ABD'de yaşanan Ferguson olaylarına ilişkin, "Burada ırkçılık hastalığı ve hakkaniyeti üstün tutmak yerine, kuvveti üstün tutmakla karşı karşıyayız. Son derece üzücü bir olay" dedi.

Erbakan Vakfı Düzce Temsilciliği hizmet binasının açılış törenine katılan Erbakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Batı'da, insanlıktan nasibini almamış bir zihniyetin hakim olduğunu öne sürdü.

Ferguson olaylarının, bu zihniyetin eseri olduğunu savunan Erbakan, "ABD'de yaşananlar, Erbakan Hocamızın hayatı boyunca mücadele ettiği ve bizim de Erbakan Vakfı olarak mücadele ettiğimiz ırkçılıkla alakalı bir bir durum. Burada ırkçılık hastalığı ve hakkaniyeti üstün tutmak yerine, kuvveti üstün tutmakla karşı karşıyayız. Son derece üzücü bir olay" diye konuştu.

Erbakan, vakıf olarak "yeni bir dünya" ifadesini kullanırken sadece yeni bir Türkiye, yeni bir İslam alemi demediklerini anlattı.

"Yeni bir dünya" derken tüm insanların kurtuluşunu konuştuklarını vurgulayan Erbakan, "Burada tabii ki Amerika da Afrika da Asya da var. Müslüman olsun veya olmasın, zenci olsun beyaz olsun, hangi milletten, hangi dinden olursa olsun hepsinin kurtuluşu ve selameti, hepsinin hakkının muhafaza edildiği, herkese adil bir şekilde hareket edildiği yeni bir dünyayı kastediyoruz. İnsanlar ezilmesin diye Erbakan Hocamız hayatı boyunca mücadele etti. Onun vakfı da inşallah mücadeleye devam edecek" değerlendirmesinde bulundu. 

- Papa'nın Türkiye ziyareti

Papa Franciscus'un, Türkiye ziyaretinde verdiği barış ve kardeşlik mesajlarının mutluluk verici olduğunu dile getiren Erbakan, bu sözlerden mutluluk duyduklarını belirtti.

 

Necmettin Erbakan'ın, "Milli Görüş, samimiyettir" sözünü hatırlatan Erbakan, şöyle devam etti:

"Barışı, kardeşliği pek çok dinden pek çok ülkeden insanlar dile getiriyor ama burada samimi olmak önemlidir. Hakkaniyet ölçüsünde, adalet ölçüsünde, herkesin barış ve refah içinde yaşadığı bir dünyanın olması elbette bizim de arzumuzdur. Bu şekilde, önümüzdeki dönemde huzur ve barışın olduğu, adaletin hakim olduğu, kuvvetin değil hakkın üstün tutulduğu yeni dünyanın kurulması inşallah nasip olur."

Fatih Erbakan, Mescid-i Aksa'da yaşananların, Necmettin Erbakan ve Milli Görüşçülerin 30-40 yıl önce söylediklerinin birer birer gerçekleşmesi olduğunu bildirdi.

 

Ortadoğu'da büyük İsrail'in kurulmaya çalışıldığını iddia eden Erbakan, şunları kaydetti:

"Büyük İsrail kurulurken maksat, Mescid-i Aksa'nın tamamen yıkılıp yerine kendi inançlarındaki bir Süleyman Mabedi'ni kurmak. Büyük İsrail'in yönetimi bu Süleyman Tapınağı olacak ve buradan da dünyaya hükmedilecek. Niyet, hedef ve planları bunun üzerine. Mescid-i Aksa'ya girip son derece ahlaksızca yaptıkları işler, aslında buranın tamamen yıkılıp yerine Süleyman Tapınağı'nın yapılması yolunda bir prova niteliğindedir. Bir nabız yoklaması, İslam aleminin tepkisinin ölçülmesi, çok büyük bir tepki, karşı çıkış ve direniş olmazsa diyecekler ki 'Bakın biz yapıyoruz, olur. Dolayısıyla planın diğer aşamasına geçebiliriz. Adım adım Mescid-i Aksa'yı yıkıp Süleyman Tapınağı'nı yapabiliriz' diyecekler. Bunun provasını yapıyorlar. Cenabı Allah bunlara izin vermesin, bir an evvel İslam alemin dirilişini, ayağa kalkmasını ve uyanışını nasip etsin."