YETER Kİ ÜLKEMİZİN HUZURUNA ADIM ATALIM "

Başbakan Erdoğan, " Tabii burada hedeflerle gelinen durumu karıştırmak yanlış olabilir. Bu hedefleri başından beri açıkladım. Açıklıyorum. Siahlar bıraktırılmadan silahlar bırakılmadan bizim bölücü terör örgütüyle mücadeleyi kesmemiz sökonusu değil. Bu kararlılıığımız devam edecektir. Siyasi uzantılarıyla da müzakerelerimi hep yapacağımzı söyledim.

Tabii İmralı'nın vermiş olduğu mesajların çok önemli olduğunu bunu yine istihbarat örgütünün bize aktardığı bilgiler çerçevesinde ediniyoruz. Burada Kandil'in vermiş olduğu Avrupa'nın vermiş olduğu mesajlar var. Bu mesajlar içinde bu silahlar bırakılacak olursa, ki Cuma günü yapmış olduğum bir tv programında bu konularla ilgili açıklamalarım oldu.Hatta ülkemiz içindeki teröristlerin ülkemizi terk etmeleri halinde de bu konuda her türlü geçmişte yapılanın tam aksine onların güvenlik içinde bu ülkeyi terk etmesine imkan hazırlarız. Bunları söyledim. Şu anda da aynı noktadayız.

Yeter ki ülkemizin huzuruna adım atalım. Bölgedeki sükuneti ülke genelinde sağlamış olalım. Şunun tekrar altını çizerek söylüyorum Bizim güvenlik güçlerimiz operasyon meraklısı değildir. Gerek asayişin temini ve gerek terörle mücadele o güvenliği sağlamaktadır. Bunun için operasyon yapılmalıysa o zaman operasyon yapar. Onların bir görevi var. Var oluş sebepleri neyse yeri geldiğinde yerine getireceklerdir " dedi. İmralı'ya gidecek heyetle ilgili de konuşan Erdoğan, " Siyasi uzantılarının adaya gitmesi noktasında ise, böyle verilmiş bir zaman veya verilmiş biz söz sözkonusu değil. Bu konuda bizler bu süreci bu çözüm sürecini sağlıklı işletebilmek için Adalet Bakanlığımıza tasarruf yetkisi verdik Birincisini gerçekleştiridk İkinci ziyarete yönelik izni ve bunların kimler olabilecği noktasındaki tespiti Adalet Bakanlığımızı yapar. Ondan sonra da kendilerine bu hafta içinde mi olur o da yine Adalet Bakanımızın şahsıma sunacağı tekliften sonra belirleriz. Bu hafta içinden olur diye kesinleşmiş bir tarih sözkonusu değil " diye konuştu.

 

İŞTE ERDOĞAN'IN ÖNEMLİ MESAJLARI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı’daki görüşmelere ilişkin, ”İmralı’nın vermiş olduğu mesajların çok önemli olduğunu, bunu yine istihbarat örgütümüzün bizlere aktardığı bilgiler çerçevesinde ediniyoruz, görüyoruz. Burada kendilerine göre Kandil’in, Avrupa’nın ve siyasi uzantılarının vermiş olduğu mesajlar var.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ”Şunu tekrar altını çizerek söylüyorum. Güvenlik güçlerimiz hiçbir zaman operasyon meraklısı değildir. Ama gerek asayişin temininde, gerekse terörle mücadelede, tabii ki onların asli görevi onu sağlamaktır, o güvenliği sağlamaktır, huzuru sağlamaktır. Bunun için operasyon yapılması gerekiyorsa, o zaman operasyonu yapar” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İmralı’daki görüşmelere ilişkin, ”(BDP heyetinin ziyareti) İkinci ziyarete yönelik izni ve bunların kimler olabileceği noktasındaki tespiti, bunları Adalet Bakanımız yapar, ondan sonra da kendilerine bu hafta içerisinde mi olur yoksa daha sonraki hafta içinde mi olur o da yine Adalet Bakanımızın şahsıma sunacağı tekliften sonra o takvimi belirleriz. Ama bu hafta içinde olur diye böyle bir kesinleşmiş tarih söz konusu değil.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırısıyla ilgili, ”Bölgede her an her şey olabilir. Hele hele İsrail sorununa bugüne kadar bu şekilde yanlış bakanlar, İsrail’i bir şımarık oğlan tarzında besleyenler, yetiştirenler, İsrail’den her zaman her şeyi bekleyebilirler. Kaldı ki İsrail’in Suriye’ye bu ilk biliyorsunuz bu tür bir müdahalesi değildir. Bundan önce de Suriye’ye birçok müdahalesi olmuştur” dedi.