AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’nin gülen yüzü, her yönüyle sigortası olduğunu belirterek, “Unutmayın, dünya bize bakıyor. İslam dünyası bize bakıyor. Artık gündemi belirlene bir Türkiye yok. Gündem belirleyen bir Türkiye var” dedi.
AK Parti’nin 13. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla Genel Merkez’de resepsiyon verildi. Resepsiyona Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti genel başkan yardımcıları, bakanlar, milletvekilleri, il başkanları, İHA ve TGRT Haber Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar ve çok sayıda davetli katıldı.
Resepsiyonda konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu haftanın kendileri için dolu dolu geçen bir hafta olduğunu söyledi. Bugün gerçekleştirilen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısının kendisi için sonu olan 93. İl Başkanları toplantısını sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, bundan sonraki sürece yönelik görüşmelerini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

“GENEL MERKEZ KADIN KOLLARI VE GENÇLİK KOLLARI İLE TOPLANTI YAPACAĞIZ”
Bundan sonraki sürecin başarılarla dolu olmasını temenni ettiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, “10 Ağustos’ta yaptığımız cumhurbaşkanlığı seçimi hep söyledim, söylüyordum, ‘2015 seçimleri için bir işaret fişeğidir’ demiştim ve milletimizin teveccühüyle, rabbimin lüfuyla buna gördük, bunu yaşadık. Bu bize ayrı bir mutluk verdi. Bugün bir taraftan partimizin 13 yaşında olmasını büyük bir heyecanla kutlarken, bir diğer taraftan da bundan sonarı ki sürecin adeta heyecanı içerisinde inşallah 27 Ağustos’ta olağanüstü kongrenin hazırlığı içerisinde olacağız. Bununla ilgili olarak MKYK üyesi arkadaşlarım kanaatlerini ifade ettiler. Aynı şekilde bugün Genişletilmiş İl başkanları toplantısında da yine kardeşlerim kanaatlerini yazılı olarak ifade ettiler. Bu resepsiyonu müteakiben milletvekili arkadaşlarımızla aşağıda bir toplantı yapacağız. Genel merkez kadın kolları ve gençlik kolları ile birlikte bir toplantı yapacağız ve aynı şekilde kanaatleri alacağız” diye konuştu.

“27 AĞUSTOS’TA BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE BÜYÜK KONGRE DELEGELERİ KARARINI VERECEKTİR”
Başbakan Erdoğan, anlayışlarında katılımcılık, istişare ve kolektif akılın önem arz ettiğini söyledi. Bu üç başlığın çok çok önemli olduğuna dikkat çeken Başbakan Erdoğan, bunun neticesinde ortaya çıkacak toplayla 27 Ağustosta birlik, beraberlik içinde büyük kongre delegelerinin kararını vereceğini ifade etti. Bundan sonraki süreçte yeni genel başkanın ve başkanla geleceğe yürüyeceklerini sözlerine ekleyen Erdoğan, “Tabii hepsinden öte çok büyük gayretin ortaya konulması gerekiyor. Bildiğiniz gibi bizim bir yeni anayasa idealimiz vardı. Yeni anayasa heyecanımız vardı ve bu konuda bizler her türlü fedakarlığı yaptık. Dedik ki; ‘bizim derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzümü yemektir.’ Her ne kadar 326 milletvekilimiz varsa da biz üç üye ile temsil edilelim. Diğerlerinin toplamı üç partinin 220 üyeye sahip olmasına rağmen onlar 9 üyeyle temsil edildiler ve buna rağmen yine faturayı bize kesmek istediler. Ama tabi halkımız bütün gerçekleri görüyor, biliyor ve artık halkımızda artık bunları yutmuyor. Ana muhalefetin biliyorsunuz genel müdürü çıktı, ‘47 maddede mutabakat var bunu çıkaralım.’ Bende dedim ki ‘herhalde doğru konuşuyor.’ Hemen grup başkanvekili arkadaşlarıma dedim ki ‘ziyaret edin.’ 47 anayasa maddesinde dört partinin imzalı mutabakatı var. İmzalı mutabakata göre bu işi bitirelim. Arkadaşlarımız gidince dediler ki, ‘diğer iki partinin de buna katılması lazım.’ Arkadaşlar imzaları var burada. Şimdi bunlar Meclis’te buna katılmıyorsa biz niye hala engelleyelim. Olmadı. 60 maddeye çıktı. Bu defa ben arkadaşlarıma çıktım söyledim ‘tekrar gidin’ dedim. Tekrar gittiler dediler ki ‘olmaz diğer partilerinde gelmesi lazım’ dediler. Hep ipe un sermek” diye konuştu.

“330’U YAKALAYALIM BENİM HALKIM GÜMBÜR GÜMBÜR ONAY VERİR”
Başbakan Erdoğan, “Meclis’teki koltuk sayısını 330 yakala şansları olması durumda bunu millete götürdüklerinde benim milletim, benim halkım gümbür gümbür Allah izniyle yüzde 58’de olduğu gibi bu 60 maddeye de anayasa değişikliğinde onay verirdi” dedi.

“GENEL BAŞKAN, BAŞBAKAN AYRI YANLIŞ OLUR”
Bundan sonraki süreçte hedeflerinin anayasa değişikliğini yapabilecek bir parlamentoya sahip olmak olduğunun altını çizen Başbakan Erdoğan, “O olmuyorsa 330’u yakalamak suretiyle halka gidebilecek bir referandum sayısına ulaşabilmek. Onun içinde şimdi önümüzde inşallah Genel Başkan ve Başbakan belli olduktan sonra ki bugün hepsini konuştuk. Genel Başkan, Başbakan ayrı bu yanlış bir olay olur, bu bizim kendi ilkelerimize de ters olur. Çünkü ilkelerin partisi olduğumuza göre biz burada birlikteliği bütünlüğü sağlamamız lazım. Bu birliktelikle de hemen bu seçimin ardından süratle Eylül ekim gibi, belde seçimleri, il seçimleri yapmalıyız. 2015 seçimlerine 90 gün kala biz bu işi bitirmeliyiz ve 90 gün kala yeni kan, yeni heyecan inşallah hep birlikte 2015 seçimlerine hazırlanmalıyız ve çıkmalıyız. Yine AK parti olarak sandıkları patlatmalıyız. Bu heyecanı ben sizlerde görüyorum” ifadelerini kullandı.

“YETER Kİ BİRBİRİMİZE ÇELME TAKMAYALIM”
13 yaşındaki AK Parti’nin “parçalandı, parçalanıyor. Gitti, gidecek. Dayanamaz, mümkün değil” sözlerine maruz kaldığını anımsatan Başbakan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
“Fakat bunları niyetleri hiçbir zaman taahuk etmedi. Çünkü bunlar milletle aynı istikamete, aynı kıbleye bakmıyorlar. Ama biz milletle aynı istikametteyiz, aynı kıbledeyiz. Onun için hamd olsun milletin partisi, milletin iradesiyle hareket ettiği sürece inanıyorum ki yalnız kalmayacaktır. Yeter ki biz birbirimize değerli kardeşlerim çelme takmayalım. Dışarıdan içeriden bir çok bu işte girişimde olanlar olabilir. Bunlara prim vermeyelim. Bunlara prim vermediğimiz sürece bu hareket geleceğe çok daha güçlü bir şekilde girecektir. Bundan hiçbir kuşkum yok. Çünkü sağlam temeller üzerine bina ettik ve hiçbir zaman basit hesaplar içerisinde olmadık. Millete hizmet aşkı ile tutuştuk, yandık. Bundan sonra yine milletimize hizmet aşkı ile bu yolda devam edeceğiz. Çünkü bizim bu ülkede yapacağımız daha çok iş var. Eğitimde, sağlıkta, adalette, enerjide, gıda, tarım da çok yapacağımız işler var. Büyük düşünmeye mecburuz. Unutmayın, dünya bize bakıyor. İslam dünyası bize bakıyor. Artık gündemi belirlene bir Türkiye yok. Gündem belirleyen bir Türkiye var. Bakınız Ortadoğu da daha güçlü bir Türkiye bilenisiniz ki daha belirleyeceği olacaktır. Onun içinde biz bu yolculukta 2015’i daha farklı değerlendirmemiz lazım. Şimdiden 2015’e daha güçlü hazırlanmamız lazım.”

“AK PARTİ TÜRKİYE’NİN HER YÖNÜYLE SİGORTASIDIR”
Her doğanın büyüdüğünü, geliştiğini ve öldüğünü sözlerin ekleyen Başbakan Erdoğan, bunun gerçek kişiler için böyle olduğu gibi tüzel kişilikler içinde böyle olduğunu belirterek, “Bunu ömrü ne kadar uzun olursa inanıyorum ki fayda süreci de okadar farklı olacaktır, fazla olacaktır. Partimizin de bu noktadaki ömür süreci ne kadar uzun olursa inanıyorum ki Türkiye ve Türk milleti bundan çok daha fazlasıyla istifade edecektir. AK Parti Türkiye’nin gülen yüzüdür, AK Parti Türkiye’nin her yönüyle inşallah sigortasıdır. konuda biz kendimize inanalım, biz kendimize güvenelim, bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeşliğimiz üzeride herhangi bir spekülasyona asla fırsat vermeyelim ve hep birlikte Türkiye olmaya inşallah devam edelim” dedi.

“SİYASET SADECE PARLAMENTONUN İÇİNDE YAPILMIYOR”
Siyasetin sadece parlamentonun içinde yapılmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Parlamentonun dışında da siyasetçi olarak, siyaset olarak yapacağımız çok şeyler var, bunları da bilmemiz lazım. Buna göre nerede, hangi görev bizlere verilirse, nerede hangi köşe taşı olabilirsek bu bizim için önem arz ediyor ve ben bunu teşkilat mensubu arkadaşlarımın çok iyi kavradığını biliyorum ve buna inanıyorum” şeklinde konuştu.
Özellikle ilk hedef olan 2023’ün kendileri için çok büyük anlamlar ifade ettiğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “Dolayısıyla 2023’e başarılı girmemiz lazım. Başarılarla dolu girmemiz lazım, çok daha farklı bir Türkiye’yle girmemiz lazım. Gerek gayrı safi milli hasılasıyla, gerek ihracatıyla, gerek, inşallah, dış borçuyla, gerek Merkez Bankası’nın şu andaki döviz rezerviyle, gerekse Türkiye’nin özellikle cari açığının şu anda düştüğü noktanın çok daha aşağılara düşmek suretiyle cari fazlayı verdiği günleri görmesinin gayreti içerisinde Türkiye çok daha farklı bir yere gelecek. Savunma sanayinde iyi gidiyoruz çok daha farklı bir yere geleceğiz. Şunu hiçbir zaman gözünüzde büyütmeyin, kendi yerli otomobilimizi de üreteceğiz, bu da olacak. İnşallah şu anda insansız hava aracımızı üretir hale geldiğimiz gibi inşallah uçaklarımızı da üreteceğiz. Birçok alanlarda savunma sanayinde şu andaki performansımız artarak devam ediyor, daha da artacak. Ve bu süreç özellikle göreceksiniz dünyanın hayranlıkla Türkiye’yi seyrettiği bir süreç olacaktır. Yeter ki biz kendimizle uğraşmayalım, beraber olalım, iri olalım, diri olalım.”

“AYLİN NAZLIAKAYA GÖNDERME YAPTI”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın sözlerine de atıfta bulunarak, “Dedik ki, ’28’ine kadar Meclis kapalı olsun’, niye? Düşünebiliyor musunuz, pazar gününün o heyecanını, coşkusunu bize yaşatmak istemeyenler, işte parlamentoda ayakkabılarla uğraşıyorlar. O ayakkabıyı atma, o sana lazım olur. Bunların kalitesi bu, seviyesi bu. Ama bizim kadın kollarımız, bizim hanım milletvekillerimiz hiçbir zaman onların seviyesine hamdolsun düşmediler ve düşmeyecekler. Onlar onurlarıyla, vakarlarıyla onlara zaten en güzel cevabı veriyorlar, verecekler. Dolayısıyla geleceğe yönelik de bu noktada parlamentodaki duruşumuz, o da büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.
(İHA)