Erdoğan'ın ofisine böcek koyan polisler Romanya'da böyle yakalandı - İzle

Polislerin iadesi için "kırmızı bülten" dosyası Adalet Bakanlığı'na gönderildi. İki polisin Romanya'da 1 aylık geçici bir süreyle tutuklu bulunduğu belirlendi.

DİFÜZYON KARARI YAKALATTI

Firari sanık polislerden Serhat Demir, Sedat Zavar ve İlker Usta hakkında tutuklama kararı çıkmıştı. Görevlendirilen özel bir ekip, izini sürdüğü firari polis müdürlerinden Sedat Zavar ile polis memuru İlker Usta'nın 4 Şubat'ta yapılan duruşmadan hemen önce Sırbistan'da Türkiye Büyükelçiliği'ne müracaat ettiklerini belirledi.

Eşlerinin pasaportları için büyükelçiliğe giden ikili yakalanacaklarını anlayınca önce Macaristan'a, oradan da Romanya'ya kaçtı.

Türkiye Emniyet Genel Müdürlüğü İnterpol Daire Başkanlığı üzerinden uluslararası arama ve yakalama anlamına gelen "Difüzyon" kararını çıkarttırdı.

Ve 2 polis Romanya'da gözaltına alındı.

İŞTE O GÖZALTI GÖRÜNTÜLERİ..

Böcekçi polisler Romanya'da böyle yakalandı

Bu ülkede geçici 1 aylık süreyle tutuklu bulunan ikilinin iadesi için de kırmızı bülten çalışması başlatıldı. "Başbakanı siyasi casusluk amacıyla dinlemek, özel hayatın gizliliğini ihlal, kişiler arasındaki konuşmaları kaydetmek" suçlamasıyla hazırlanan dosya, Dosya, merkezi Fransa'nın Lyon kentinde bulunan İnterpol Genel Sekreterliği'ne gönderilecek.

Buradan çıkacak kırmızı bülten kararı sonucu Romanya 2 firari polisi Türkiye'ye teslim edecek.

2 firari sanığın 4 Mart'ta yapılacak 3'üncü duruşmada hâkim karşısına çıkarılması bekleniyor.