ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında ilçe halkının sokaklara dökülmesine karşın Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (ERDEMİR) yöneticilerinin darbe girişimine karşı destek göstermediğini ileri sürdü.

Uysal, Ereğli Belediye Meclisi'nin Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen kasım ayı olağan toplantısında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz darbe girişiminin ilk saatlerinden itibaren ilçe halkının dik duruş gösterdiğini ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine sokaklara döküldüğünü anımsattı.

Darbe girişimi sonrasında da halkın 27 gün boyunca sokaklarda demokrasi nöbetleri tuttuğunu ifade eden Uysal, şöyle konuştu:

"Siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, muhtarlar, engellilerimiz, şehit aileleri, gaziler, yani halkımız ile birlik ve beraberlik içerisinde olduk. Fakat kapısında 16 Eylül 1961'de darbe girişiminin ardından idam edilen Fatin Rüştü Zorlu'nun ismi yer alan fabrikanın yöneticilerini bu nöbetlerde göremedik. Bunun bir ihmal ve özel sektör yaklaşımı olduğunu düşünmek saflık olur. Çünkü ticaret odası, iş adamlarımız, esnafımız oradaydı. Erdemir'in yaklaşımını anlamakta akıl, mantık ve duygular yetersiz kalmaktadır. Yoksa geldiler de bizler mi görmedik? Fatin Rüştü Zorlu'nun ismini kapısında taşıyanlar bu duyguları anlamayarak gereğini yapmadılar. Fatin Rüştü Zorlu'nun kemikleri sızlamıştır. Ereğli'nin büyüttüğü ERDEMİR yöneticileri, bölgenin sorunlarına da destek vermemektedir."