ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne, su altı ve su üstü arama-kurtarma botu alındı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, itfaiyenin profesyonel bir yapıya kavuşturulduğunu belirterek, bu kapsamda ihtiyaç duyulan araç ve gereçlerin alındığını vurguladı.

Üzücü olayların yaşanmaması için gerekli tedbirlerin mutlaka alınması gerektiğini kaydeden Uysal, "İnşallah bu botu ve ekipmanlarımızı kullanmak zorunda kalmayız. Felaketler yaşamayız, canlar kaybetmeyiz. Benim temennim bu. Felaketler için en önemli şey bilgili toplum ve bilgili insan. Deniz kenarındayız, denize giren çok insanımız var" dedi.

Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş ise Çaylıoğlu başta olmak üzere ilçenin belirli noktalarında yaşanan sel felaketlerinin ardından arama-kurtarma botuna ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

"Yaşanan sel felaketinin ardından dalgıç ekibimizi daha profesyonel hale getirmek için gerekli çalışmaları başlattık" diyen Ateş, şunları söyledi:

"Bu kapsamda 4.80 metrelik fiber tabanlı bot, 4 zamanlı 60 beygirlik motor ve 2 takımdan oluşan profesyonel dalgıç ekipmanlarının alımı yapılarak, Ereğli İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesinde malzeme ve teknik donanım olarak en gelişmiş ekibi oluşturduk. Bununla beraber bünyemizde bulunan CMASS 3 yıldızlı 6 kişiden oluşan dalgıç personelimizin kıyafetleri ve ekipmanları ile birlikte aynı anda üç olaya müdahale edilebilecek teknik donanıma sahip olduk."