ZONGULDAK (AA) – Ereğli Belediyesi Kent Müzesi törenle açıldı.

Ereğli Belediyesi tarafından projesi hazırlanan ve Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın desteklediği Ereğli Belediyesi Kent Müzesi'nin açılışında konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Orhanlar Mahallesi Kız Kapısı mevkisindeki 3 katlı binada yerel unsurların sergilendiğini söyledi.

Buranın bir bilgi müzesi olduğunu anlatan Uysal, "Vatandaşlarımızın ciddi destekleri oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Proje Koordinatörü Raif Tokel, ülkede az sayıda bulunan Kent Müzeleri’nin 17’ncisini Ereğli ilçesinde açılmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.

Müzenin sadece eşya değil bilgi ve insan odaklı bir müze olarak halkın hizmetine sunulacağını anlatan Tokel, “Evlerindeki eşyaları Kent Müzesi’ne verenler var, bölge halkının bu anlamda katkılarını bekliyoruz. Müzenin bir odasını da ‘Ereğli ve Yöresi Araştırmaları Merkezi’ yaptık. Zonguldak müze bakımından çok yoksul bir il ancak Ereğli bu konuda da şanslı" diye konuştu.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Proje Değerlendirme ve İzleme Birimi Başkanı Hakkı Yavuz Toplu ise projeye ajansın 359 bin lira mali destek verdiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından müze gezildi.