ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Kestaneci Mahallesi'nde yaşayan ve evlerin camlarına taş ve elma atıldığını öne süren vatandaşlar, şüpheliyi yakalamak için gece boyunca nöbet tutuyor.

Kestaneci Mahallesi'nde havanın kararmasının ardından yaklaşık 15 gündür geceleri evlere taş ve elma atıldığını iddia eden mahalle sakinleri, sabah saatlerine kadar evlerinin çevresinde bekliyor.

Akşam saatlerinde bazı evlerin camlarına taş ve elma atılınca, mahalleli arama yaptı. Olayı polise haber veren mahalle sakinleri ekiplerle yaklaşık 1 saat evlerin çevrelerini, bahçeleri ve seraları el fenerleriyle kontrol etti. Arama esnasında bile çevreye elmaların atıldığı görüldü.

Vatandaşlar polislere, "Bize yardım edin, çoluk çocuk herkes sokakta ve tedirgin. Taş ve elma atılıyor. Çevrede arama yapıyoruz ama kimse yok. Aradan bir süre geçiyor yine taş ve elma atılıyor. Mahalleli bunu yakalarsa linç edebilir" dedi.  

Mahalle sakinlerinden İsmail Demirtaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan olaylardan sonra huzurun kaçtığını, çocukların dahi sabaha kadar evde aileleri ile nöbet tuttuğunu söyledi.

Polise yapılan ihbarların ardından ekiplerin çevrede inceleme yaptığını ancak bir sonuç elde edilemediğini belirten Demirtaş, "Ne yapacağımızı şaşırdık, evlere belirli aralıklarla taşın yanı sıra elmalar atılıyor. Taşlar nedeniyle bazı evlerin kiremitleri kırıldı, camlarda çatlaklar oluştu. Yaklaşık 500 mahalle sakini nöbetteyiz, konuyu muhtarımıza da anlattık. Herkes tedirgin ve huzursuz, bunu yapan kişi bulunana kadar nöbeti tutacağız" diye konuştu.

Yaklaşık 100 mahalle sakininin sokaklarda ve bahçelerdeki bekleyişi sürüyor.