ZONGULDAK (AA) - Milli mücadele yıllarında üstün yararlılık gösteren Alemdar Gemisi'nin Ereğli'ye intikali ile İstiklal Savaşı'nın deniz şehidi Recep Kahya'yı anma törenlerinin, 27 Ocak 2018'de gerçekleştirilmesine karar verildi.

Ereğli Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, Bülent Ecevit Üniversitesi'nden öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Karadeniz, Karadeniz Bölge Komutanlığı'nda görevli Deniz Teğmen Cemal Ocak, tarih öğretmenleri Mevlüt Çelik, Recep Çetin, Ayhan İncirci, Erol Yetiştiren'den oluşan komisyon tarafından değerlendirme sonucu hazırlanan raporun kaymakamlığa sunulduğu belirtildi.

Açıklamada, komisyonun kararında, Alemdar'ın Ereğli'ye intikali ve İstiklal Savaşının ilk ve tek deniz şehidi Recep Kahya'yı anma törenlerinin tarihinin, miladi olarak 27 Ocak mı, 9 Şubat mı sorusunun karşılığı olarak 27 Ocak 1921 tarihinin tespit edildiği kaydedildi.

Gazi Alemdar Müze Gemisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yöneticisi Durmaz Demiroğlu da komisyon kararı gereği törenlerin 9 Şubat yerine 27 Ocak 2018'de gerçekleştirileceğini söyledi.