ZONGULDAK (AA) - Ereğli ilçesinde Genç Çiftçi Projesi kapsamında 23 çiftçi için temin edilen 138 büyükbaş hayvanın dağıtımı yapıldı.

Genç Çiftçi Projesi kapsamında yaptıkları proje başvuruları kabul edilen 23 çiftçiye hibe desteği olarak 6'şar büyükbaş hayvanın dağıtımı dolayısıyla Ereğli Belediyesi Hayvan Pazarında tören düzenlendi.

Ereğli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İmdat Aydın, törende yaptığı konuşmada, projeyle köyden kente göç eden genç nüfusun, tarım ve hayvancılık alanlarında istihdam olanağı sağlayarak köyde tarımsal faaliyet içinde tutulmasının amaçlandığını belirtti.

Bakanlık tarafından bu yıl uygulamaya konulan projeden yapılan başvurular sonucunda 49 çiftçinin yararlanma imkanına kavuştuğunu, bunlardan 23'üne hayvanlarının dağıtımını yaptıklarını dile getiren Aydın, "Bunun yanı sıra 14 genç çiftçi arıcılık, 11 genç çiftçi küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, 1 genç çiftçi ise seracılık projesinden yararlanacak. Çiftçi başına ödenen proje desteği katkısı 30 bin, projenin toplam tutarı ise 1 milyon 470 bin liradır." dedi.

Törene katılan Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır da "genç çiftçilere" başarı diledi.

Proje kapsamında hibe desteğinden yararlanan çiftçilerden Emine Öztürk, kendilerine böyle bir imkanı sağlanması dolayısıyla teşekkür etti.