ZONGULDAK (AA) - AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır, ilçenin ciddi anlamda kamu yatırımları ile buluşturulduğunu söyledi.

Çakır, ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Ereğli-Zonguldak arasında devam eden duble yol çalışmalarının önümüzdeki yıl bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Çakır sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ereğli-Devrek karayolunun Ereğli-Çaylıoğlu bölümüne kadar olan kısmının tamamlanarak Çaylıoğlu-Devrek bölümü için ise yeni bir ihale hazırlandı. Bu bölgelerimizdeki yol sorunlarını önümüzdeki yıl sonlarına kadar tamamlamak istiyoruz. Yine Ereğli Devlet Hastanesi'nin yeni yerine bağlantı olacak köprülü kavşak ise bi ay içerisinde hazır hale gelecek. Kızılcapınar köyü ile Ormanlı beldemiz arasındaki karayolunda genişletilmesi için projeleri yapılıyor gelecek yıl bu çalışmanın bu bölümde başlamasını bekliyoruz."

Ereğli ilçesi ile Ormanlı beldelerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan projelerin de devam ettiğini aktaran Çakır, "Ereğli'de arazinin engebeli olması nedeniyle sayı konusunda sorun yaşandı. Ereğli'nin daha fazla ihtiyacı ve bu yönde talebi var. Arazi buldukça yeni TOKİ'leri bölgemize kazandıracağız." dedi.