ZONGULDAK (AA) - Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Gülüç Irmağı'nın bulunduğu alanda yeni yaşam alanları oluşturmak için çalışma yürüttüklerini bildirdi.

Başkan Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde AK Parti Zonguldak milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar ile bir araya gelerek çeşitli projeleri ele aldıklarını söyledi.

Milletvekilleri ziyaretinin ardından Kastamonu'ya giderek İlbank Kastamonu Bölge Müdürlüğü, Devlet Su İşleri (DSİ) 23. Bölge Müdürlüğü ve Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünü ziyaret ettiğini aktaran Uysal, şunları kaydetti:

"Buradan İlbank, DSİ ve Karayolları Bölge Müdürlüklerimize ilçemize gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İlçemizdeki dere yatakları, karayolları ve projeler konusunda çeşitli taleplerimiz vardı. Onları dile getirdik, destek istedik. Bizlere her türlü desteği sağlıyorlar. Ereğli halkı adına teşekkür ediyorum. Şu an için Gülüç Irmağı üzerinde bir çalışma yürütüyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana bizim yeni yaşam alanımız olarak Gülüç Irmağı çevresini belirlemiştik. Bu doğrultuda da projelendirmeler devam ediyor."

Uysal, Yeşiltepe-Kepez karayolunda yaşanan trafik yoğunluğunun yanı sıra Elmatepe Mahallesi girişinde yaşanan kavşak problemlerinin de ortadan kaldırılması için girişimlerde bulunduklarını aktardı.