ZONGULDAK (AA) - Ereğli İlçe Mal Müdürlüğü, 2/B alanlarında bulunan taşınmazların satışı için başvuru ve ödeme sürelerinin uzatıldığını bildirdi.

Mal Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, orman köylülerinin kalkınmalarının desteklenmesi ve hazine adına orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin değerlendirilmesi, hazineye ait tarım arazilerinin satışı hakkında kanun gereği 2/B alanlarının sahibi olarak gösterilen kişilere veya bunların kanuni mirasçılarına doğrudan satılacağı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ereğli ilçesine bağlı Çayırlı, Yazıcılar, Üçköy, Dedeler, Kızılca, Yaraşlıyörük, Uludağ köyleri, Ereğli Belediyesi sınırları içerisindeki Balı, Hamzafakıhlı, Dağlar, Gülüç belde belediyesine bağlı Çengelburnu, Bekyeri, Örencik mahalleleri, Kandilli belde belediyesine bağlı Şehitlik, Geyikbeli, Yenimahalle'deki 2/B araziler için başvuru ve ödeme kolaylığı getirildi. Söz konusu 2/B alanlarında bulunan taşınmazların doğrudan satışı için başvuru dilekçesini doldurarak dilekçede belirtilen belgeler ile 6 Mart 2017'ye kadar Ereğli Mal Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir."