ZONGULDAK (AA) - Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki okullarda düzenlenen 'Elektronik Atık Geri Dönüşüm' kampanyası ile 2 ayda 2 buçuk ton atık toplandığı bildirildi.

Ereğli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Namık Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, elektrikli ve elektronik eşya atıklarının diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve sürdürülebilir çevre bilincinin yayılması için ilçe genelindeki eğitim kurumlarında, "Elektronik Atık Geri Dönüşüm" kampanyası düzenlediklerini söyledi.

Öğretmen ve öğrencilerin kampanyaya birlikte ilgi gösterdiğini anlatan Şahin, "Kasım ve Aralık aylarında ilçemizdeki okullarda toplam 2,5 ton elektronik atık toplanmıştır. Bu rakam ciddi bir rakamdır." dedi.

İlçenin 6 noktasına kurulan Atık Elektrikli ve Elektronik Eşya Toplama Merkezi'nde toplanan elektrikli ve elektronik eşyaların geri dönüşüm ile ülke ekonomisine kazandırılması için çalıştıklarını belirten Şahin şu ifadelere yer verdi:

"Ülke genelinde elektronik atık toplayan ilk 50, Batı Karadeniz bölgesinin ise tek belediyesiyiz. Belediye olarak amacımız, ilçemizde çöpe giden ve atık olarak adlandırılan elektrikli ve elektronik eşyaları, ülkemize geri kazandırmak. İlçe halkımız, evlerinde, işyerlerinde veya kamusal alanda kullanılma ömrünü tamamlamış ve hurda olarak gördükleri malzemeleri bizlere getiriyor ya da bizzat biz gidip alıyoruz.

Bunlar klima, beyaz eşya, televizyon, bilgisayar, monitör, elektrikli ev aletleri, aydınlatma araçları, elektronik oyuncaklar, tıbbi cihazlar, izleme ölçme ve kontrol aletlerinden oluşan atıklardır. 2016 yılında okullarımızdan 2,5 ton olmak üzere toplam 3 ton elektronik atık geri dönüşüm tesisine gönderilmiştir."