ZONGULDAK (AA) - Antalya Vali Yardımcılığı'na atanan Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, veda ziyaretlerine başladı.

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği’ni ziyaret eden Çay, görev yaptığı süre içerisinde birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye çalıştıklarını söyledi.

Dernek Başkanı İsmail Şentürk ise Çay’ın görev süresi içerisinde ilçede engellilerin sorunlarının çözümüne önemli destekler verdiğini belirtti.

Kaymakam İbrahim Çay, bir süre engellilerle sohbet etti.

- Fındıkta küf hastalığı

Ereğli Ziraat Odası Başkanı Adil Pulat, kar ve dolu yağışından sonra küf hastalığının fındığa zarar verdiğini söyledi.

Pulat, AA muhabirine, küresel ısınmaya bağlı olarak değişen mevsim şartlarından kaynaklanan küf hastalığının fındığın içini doldurmadan dalından düşürdüğünü anlattı.

Fındık üreticilerini bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini ifade eden Pulat, "Hastalık fındık yapraklarının vaktinden önce dökülmesine neden olmakta, fındık veriminden çok kalitesini olumsuz etkilemektedir. Ayrıca hastalıklı yapraklar, fizyolojik faaliyetlerini sağlıklılar kadar sürdüremeyecekleri için, o yılın sürgünlerinin pişkinleşmesini engelleyebilir. Bu durumun uzun yıllar devam etmesi durumunda, ağaçlarda gelişme geriliği görülebilir. Hastalık nedeniyle dökülen yaprakların yok edilmesinin yanı sıra fındıkta iyi bir budama yapılmalı, hava sirkülasyonu ile güneşlenmenin daha sağlıklı düzenlenmesi gerekir”

- Ereğli Belediyespor'dan transfer

Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Ereğli Belediyespor, iç transferde 8, dış transferde 4 oyuncu ile anlaşma sağlandığını bildirdi.

Teknik Direktör Taner Demirbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iç transferde İbrahim Arıkan, Oğuz Yalçın, Barış Bayar, Gökhan Kuloğlu, Ahmet Olgun, Safa Sakıpcan Erdal, Sayit Kaymaz ve Cemre Demirhan, dış transferde ise Tekirdağspor’dan Ergin Ersin, Gebzespor’dan Erhan Şimşek, İlker Engin, Kozlu Belediyespor’dan Emre Kuzu ile sözleşme imzalandığını söyledi.

Demirbaş, Torulspor’dan Barış Yılmaz, Yenicespor’dan Alihan Tezel’in de önümüzdeki günlerde kulübe gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağını belirterek, "Birlik ve beraberlik içerisinde Ereğli Belediyespor’u en iyi noktaya getirmek için canla başla çalışacağız” dedi.