Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Galatasay Metin Oktay Tesislerinin kapısına sıkışarak hayatını kaybeden Erkan Koyuncu için eylem yaptı.
Erkan Koyuncu’nun vefatının ay dönümünde Galatasaray Lisesi önünde toplanan Erkan Koyuncu’nun meslektaşları "Muhabirler İnsandır" pankartı açtı. Türkiye Gazeteciler Sendikası adına basın açıklaması yapan TGS Genel Sekreteri Mustafa Kuleli, "Bundan bir ay önce Galatasaray Kulübünün Florya Metin Oktay Tesislerinde bir cinayet yaşandı. Bazıları buna diyor. Ama biz kaza lafını kabul etmiyoruz. Bu bir cinayettir. Bir arkadaşımız gencecik 37 yaşında bir eşi iki çocuğu olan Erkan Koyuncu hayatını kaybetti. Yöneticiler, futbolcular ve personel tesise normal kapıdan girerken, foto muhabiri arkadaşımız Erkan Koyuncu mal kabul girişinin otomatik kapısına sıkışarak can verdi" dedi.
Olayla ilgili jet hızıyla bir soruşturma yapıldığını savunan Koyuncu, "Savcı, güvenlik görevlisi için 6 yıla kadar hapis istedi. Peki Erkan’ın ölümünden sadece güvenlik görevlisi mi sorumlu? Kulüp yöneticileri, tesis görevlileri, kapıyı üreten firma soruşturulmayacak mı? Bu olayın üstünü böyle kapatabileceklerini mi zannediyorlar. Hayır biz buna izin vermeyeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

"KULÜPLER ÖNLEM ALMAK ZORUNDADIR"
Bundan sonra yeni acıların yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını dile getiren Kuleli "Kulüpler önlem almak zorundadır. Futbol federasyonu ve kulüpler birliği standartlar koymalı ve bu standartları takip etmelidir. Kulüpler bunlara uymuyorsa yaptırım uygulanmalıdır. Biz bir daha böyle bir şeyin yaşanmasını istemiyoruz. Erkan kardeşimiz için yaptığımız bu açıklama uzun bir yürüyüşün ilk adımıdır. Akreditasyon, telif, mesai, sigorta, maaş, işten atılma, baskı ve sansür karşısında bir arada duracağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır. Bundan böyle spor habercilerine ve yazarlarına saygı göstermeyenler, mesleki dayanışmamızın gücünü görecektir.’’ şeklinde konuştu.
(İHA)