Azerbaycan'a karşı kaybettiği Karabağ savaşından sonra Ermenistan'da sular durulmuyor. Yenilginin faturasının kesildiği Başbakan Paşinyan, halk tarafından defalarca istifaya davet edildi. Tüm çağrılara kulak tıkayan Paşinyan'a asıl darbe ise ordudan geldi.

HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDI
Silahlı kuvvetler bugün Paşinyan'ın istifasını talep etti. Paşinyan ise darbe girişimi ile karşılaştıklarını söyleyip halkı sokağa çağırdı. Bu gelişmeler sonrasında Başbakan Paşinyan dahil çok sayıda kişi caddelere çıktı. Bir ara eline megafon alan Başbakan, kendisini destekleyen vatandaşlara mücadele çağrısında bulundu.

 
TEKME TOKAT BİRBİRLERİNE GİRDİLER

Bu açıklamalar sonrasında muhalifler Meclis önünde, Paşinyan destekçileri ise Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Bir ara karşılaşan gruplar arasında arbede çıktı. Acımasızca birbirine giren vatandaşlar, eylemlerde kan dökülme ihtimaline karşı izleyenlerin endişe etmesine neden oldu.


RUSYA'DAN SONRA TÜRKİYE'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Rusya, bu durumun Ermenistan'ın içişleri olduğunu kaydetti. Rusya'nın ardından bir açıklama da Türkiye'den geldi."

DARBEYE KARŞIYIZ"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Ermenistan'daki darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Biz dünyanın neresinde olursa olsun darbe ya da darbe girişimlerine karşıyız" dedi. Öte yandan Rusya'nın yaptığı bu açıklama dünya kamuoyu tarafından yetersiz bulundu.

Karabağ'da Azerbaycan'a yenilen Ermenistan'daki karışıklık ordunun Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifasını istemesi sonrasında giderek derinleşti. Ordunun istifa çağrılarını darbe girişimi olarak nitelendiren Başbakan Paşinyan'ın halkı sokaklara çağırması sonrası Erivan'da hareketli dakikalar yaşanıyor. Bu kapsamda başkent Erivan'da halka seslenen Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanı hakkında hapis emri verdi.

HALKA DARBEYE İZİN VERMEYİN ÇAĞRISI

Erivan'da ulusa seslenen Paşinyan, "Bu açıkça bir darbe girişimidir. Ermenistan halkı askeri darbeye izin vermeyecektir. Ermenistan ordusu, ülkenin sınırlarını ve bölgesel bütünlüğünü korumaya odaklanmalıdır. Şu andan itibaren, Savunma Bakanı ve Genelkurmay başkanı hakkında hapis emri verilmiştir. Sizler de askeri darbe girişimine asla izin vermemelisiniz. Tedbirli olmak Ermenistan'ın geleceği için önemlidir" dedi.

 
"ORDU, SİYASETE DAHİL OLAMAZ"Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordunun ülkede herhangi bir şekilde siyasete dahil olamayacağını ifade ederek, "Ordu, siyasi süreçlere dahil olamaz. Ordu, halkın seçtiği halka ve yetkililere itaat etmelidir" dedi.