Erzurum’da her sene ölümlü trafik kazalarının yaşanması üzerine adı ölüm yoluna çıkan Tortum karayolunda yolcu otobüsü devrildi. Kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 30 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 13.45 sıralarında Erzurum - Tortum karayolu Aksukapı mevki Oltu kavşağı yol ayrımında meydana geldi. Engin Koç idaresindeki 34 PPH 01 plakalı Ardahan’da bir firmaya ait yolcu otobüsü, iddiaya göre, aracın freninin patlaması üzerine sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce orta bariyerlere ardından da yolun kenarına uçarak devrildi.

Ardahan Göle'den İstanbul'a seyir halindeyken kaza yapan otobüste sürücü Engin Koç, Ensar Kayasu ve Pembe Küçük hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 30 yolcu ise olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans ve ambulans helikopterle hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan 5’i Tortum Devlet Hastanesi, 10’u Palandöken, 7’i Yakutiye ve 8’i Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan hayati tehlikesi bulunanların olduğu belirtildi.

Öte yandan, yolcu yakınları her yıl yaşanan ölümlü trafik kazaları nedeniyle adı ‘ölüm yolu’na çıkan Erzurum - Tortum karayoluna gösterilmeyen ilgisizliğe tepki gösterdi. Geçen yıl ve önceki yıl onlarca insanın hayatını kaybettiği yola karşı yetkililerin duyarsız kaldıklarını öne süren vatandaşlar, “Bu yolda hep canlar gidiyor. Adı ölüm yolu bir tedbir, düzen alan yok. Rampa uzun, viraj çok, araçların frenleri dayanamayarak patlıyor. Bu yolda kazalar kaçınılmaz” dedi.