Özel dedektif denilince akla ilk olarak Amerikan filmlerindeki gibi şapka, pipo, siyah gözlük ve pardösü giyinmiş bir kişi gelmektedir. Günümüzde ise bu işler çok daha farklı yapılmaktadır.

Evlilik anayasal bir kurumdur ve kişilerin birbirleri üzerinde yasal zorunlukları vardır. Bu zorunlulukların başında sadakat gelir. Eşler birbirleri üzerinde sadık olmak zorundadırlar. Sadakatle bitmeyen bu zorunlukların içerisinde huzur ve huzur bozucu etkinlikler de büyük önem taşır.

Eş takibi görevi; eşlerin yasal zorunluklarını yerine getirmelerini dışarıdan araştıran ve özel hak ve hürriyetleri asla zedelemeyen bir hizmettir.

Peki ama eşler hangi durumlarda birbirlerini takip edebilirler?

Eşler her durumda birbirini takip etme hakkına sahiptir tabiî ki, ancak bazı özel durumlarda yetersiz kalarak yardımda bulunması gereken birine ihtiyaç duyabilirler. Özellikle; şüphe, aykırı davranış aldatma belirtileridir. Aldatıldığını düşünen bir eş kendisini kötü hissetmekte haklıdır ve gereğini yerine getirmelidir; yani şüphesini ortadan kaldırmalıdır. Bu durumda eşinin kendisini tanıdığı durumuna karşı farklı ve alanında uzman dedektiflerden yardım alarak eş takibi hakkını sonuna kadar kullanabilir. İşte tam da burada özel dedektif büroları devreye girmektedir.

Eş takibi sadece aldatılma şüphesine karşı yapılan bir iş değildir elbette!  Özel dedektif için Eş takibi sadece aldatılma ile ilgilenmez aynı zamanda boşanmak isteyen eşlerin bağımlılık durumunu şiddet ve huzursuzluk gibi durumları da inceleyerek onlara bilgi verir. Bir eş eşinin kumar bağımlısı ya da uyuşturucu-alkol bağımlılığını araştırmalıdır. Hatta aile içi şiddet durumu var ise buna acilen önlem almalı ve gerekli kişilerden yardım alarak avukatı aracılığı ile hakkını anayasa mahkemelerinden talep etmelidir.

Eşini bu gibi durumlarda takip ettiren kişinin dikkat etmesi gereken unsurlardan bir tanesi sakinliktir. Dedektiflik hizmeti aldığı kuruluş ile yasal çerçevede iş birliği yaparak ilgili durumu tespit eden eş aynı sakinlikle uzman bir avukata danışmalıdır.

Biz özel dedektifler eş takibi sırasında amacı sadece şüphenin üzerine yürümek olan kişileriz. Eşinden şüphelenen kişi aldatılıyor mantığını kurmak çok yanlış ve haksızlık olur. Amacımız eşler arasındaki sadakati takip ederek yuvayı kurtarmak ve paranoyaklık durumuna karşı eşleri uzman doktorlara yönlendirmektir. Fakat bazı durumlar vardır ki üzülerek belirtmekte fayda var; eşler birbirini gerçekten aldatmaktadırlar ve bu durumda bizden eş takibi hizmetini isteyen kişilere gerçekliği bütün çıplaklığı ile anlatmak zorundayız. Bunun yanı sıra kumar ve uyuşturucu bağımlılığı durumunu bir an önce tespit ederek yuvanın varsa kurtuluşunu sağlar yoksa mağduriyeti gidermek adına bütün imkânları sağlayarak hizmet alan kişiye desteğimizle yardımcı oluruz. Bizden beklenen gerçeğe ayna olma görevini sonuna kadar karşılayarak beklentiyi gidermek adına çalışmalarımızı ivedilikle sürdürür aynı süratle nihayete varırız. Biz İz özel dedektif bürosuyuz…