BOLU (AA) - Esed ve Rus güçlerinin saldırılarında yaralanan 4 Türkmen, tedavi edilmek üzere Bolu'ya getirildi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Bolu İl Başkanı Mahmut Alan ve beraberindekiler, Türkmendağı'nda devam eden çatışmalarda yaralanan Türkmenleri almak için geçen gün Yayladağı mevkisine gitti.

Alan ve beraberindekiler, yaşanan çatışmalarda yaralanan ve ilk tedavileri bölgede bulunan çeşitli yerlerde yapıldıktan sonra Suriye sınırından Türkiye'ye geçirilen yaklaşık 350-400 kişiden 4'ünü tedavilerinin tamamlanması için Bolu'ya getirdi.

Vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralanan İsmail Ebadi (22), Mustafa el Gavin (23), Samet Hasan (24) ve Şafi Şehmus Mustafa (22), bir minibüsle Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Köroğlu Ünitesi Acil Servisine getirilerek tedavi altına alındı.

Yaralı Türkmenleri hastaneye teslim ettikten sonra basın mensuplarına açıklamada bulunan Alan, o bölgede yaşayan insanların durumunu görüp de duygulanmamanın mümkün olmadığını belirtti.

Bölgede sınırlı imkanlarla kurulmuş olan yaralı evlerini görme imkanı bulduklarını anlatan Alan, "Orada yaralıları gittik gördük. Yaralı evleri var. Yalnız orada sıkıntı çok büyük. Bölgede ajanlar dolaşıyor. Biz gitmeden bir gün önce de PKK'lı bir ajan oradaki yaralı evlerini tespit edip terör örgütüne bildirmiş. Bildirince de gece saatlerinde yaralı evlerine sıkıntı yapıyorlar. Bizim gibi yaralı taşıyanları tespit ederlerse de peşine düşüyorlar. Sıkıntılı bölgeyi atlattıktan sonra Allah'a şükür güvenlik kuvvetlerimiz her noktada bize destek oldular" ifadesini kullandı.

Türkmenlere destek noktasında tespit ettiği eksiklikler olduğunu söyleyen Alan, şöyle devam etti:

"Tek kızdığım ve hata olarak gördüğüm şey şuydu. Maalesef ki Kobani'de olay olduğunda nasıl HDP'li milletvekilleri gitti oraya ortalığı ayağa kaldırdı. Biz Türkmen kardeşlerimiz için ortalığı ayağa kaldıramadık. Ankara, İzmir, Adana kim varsa oraya gidip savaşmasın yaralıyı alıp gelsin hastanede tedavi ettirsin."

Bolu'ya getirilen yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi veren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu da 4 Bayırbucak Türkmeni'ni kabul ettiklerini anımsatarak, şöyle konuştu.

"Kardeşlerimizden bir tanesinin bir bacağı kalçadan ampute olup diğer bacağında diz noktasında bir sıkıntısı olduğu tespit edildi. Filmlerin çekilmesinin ardından sonucunda gerekirse ameliyat veya fizik tedavisi yapılacaktır. Diğer bir kardeşimizin boyun bölgesinde şarapnel parçaları olduğunu tespit ettik. Bu da ses kısıklığına sebebiyet verdiği için onun takibi de kulak burun boğaz bölümümüzde yapılacak. Bir kardeşimizin göğüs bölgesinden daha önceden almış olduğu bir isabet nedeniyle ameliyat olmuş. Bunun sonucunda birtakım ağrıları ve sıkıntıları var. Onun da takibi yapılacak. Bir kardeşimizin de bel bölgesinden isabet alması sonucunda her iki bacakta hareket kısıtlığı ve buna bağlı olarak bacakta bir kısalma meydana gelmiş. Bunun da tedavisi yapılacak."