Manisa’da kurulan bir çiftlikte eşek sütü satışı ve sabunu yapan Eczatürk firması, talebin artmasıyla kozmetik işine de girdi.
Firma birçok hastalığa iyi geldiği söylenen ve anne sütüne yakın olduğu bilinen eşek sütünden yüz maskesi ve krem üretmeye başladı. Eczatürk firması tarafından üretilen eşek sütü maskesi, başta genç kadınlar olmak üzere cilt güzelliğini düşünenlerin ilgisini çekiyor.

SABUNDAN SONRA YÜZ MASKESİ VE KREM ÜRETİLDİ
Türkiye’de bir ilk olduklarını ifade eden ürün sorumlusu Teyfik Yırcalı, şunları söyledi: “Eczatürk ilaç firması olarak eşek sütünün iki buçuk senedir bütün etkilerini araştırıyoruz. Çok fazla hastalığa yararlı. Olumlu tepkilerden dolayı krem ve maske üretimine başladık. Krem ve maskeye yoğun bir talep var. Cilt lekeleri akne ve doğum lekeleri ile gençleştirici özelliği var. Krem ve maske yurt dışında yoğun bir şekilde kullanılıyor. Biz Türkiye’de bu işi yurt dışı ayaklı olarak yapıyoruz. Amacımız eşek sütü ile ilgili daha fazla kozmetiğe girmek. Maske ve krem satışları şuanda devam ediyor. Ürün ilk kullanımda etksini göstermeye başlıyor.”

“KANSER HASTALARI KULLANIYOR”
Çiftlik sahibi Türkan Eğriboyun da, vatandaşları uyararak sahte ve karışımlı eşek sütü satanlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.
Eşek sütünün çok faydalı olduğunu özellikle kanser hastalarının bu sütü kullandığını anlatan Türkan Eğriboyun, şöyle konuştu: "Eşek sütünün hücre yenileyici bir özelliği vardır. Kan değerlerini yükseltir vücut direncini artırır. Özellikle kanser hastaları kemoterapi gördüğü zaman da bu süte ihtiyaç vardır. Bunun haricinde astım bronşit zatürre gibi hastalıkları her gün düzenli bir şekilde tüketiliyor. Bunun haricinde düşük riski olan hanımlarda gebelik dönemlerinde bu sütü tercih ediyor. Düşük riski azalıyor. Egzama ve sedef hastalıklarına iyi geliyor. Eşek sütünün litresi 100 lira. En fazla yarım litre maksimum süt alıyoruz. Anne sütüne en yakın olduğu için bu fiyata satılıyor. 100 liranın altında satılan sütler zaten karıştırılmış oluyor. Bu yüzden hastalar çok dikkatli olsunlar.”
Yurt içi ve yurt dışından gelen talep doğrultusunda işletme müdürü Soner Avcı, ürettikleri sütlerden yüz maskesi ve krem elde ettiklerini söyledi.
Talebin artması yönünde çeşit kozmetik ürünler üretmeye başladıklarını ifade eden İşletme Müdürü Soner Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaklaşık iki yıl önce başladığımız bu işte gün geçtikçe daha da iyiye gitmeye devam ediyoruz. Eşek sütünün faydalarını bütün vatandaşlarımız biliyor. Biz bu faydaları göz önünde bulundurarak Türkiye’de olmayan bir hizmeti hayata geçirdik. Çeşitli bölgelerde kurduğumuz çiftliklerde eşek sütü üretimine başladık. Elde ettiğimiz sütleri talep doğrultusunda şoklayarak hem yurt dışındaki vatandaşlarımıza hem de yurt içinde çeşitli rahatsızlıkları bulunan vatandaşlarımıza satışını yapıyoruz. Biz sadece süt satmamakla birlikte sabun üretimi ardından da yüz maskesi ve krem üretimine başladık. İstanbul’da kurulan fabrikamızda üretimini yaptığımız yüz maskesi ve kremlere bayanlarımızın talepleri çok fazla. Satışını yaptığımız müşterilerimizden fazlasıyla olumlu yanıt almaya başladık. Üretimini yaptığımız yüz maskesi ve krem cilt hastalıklarına, sedef ve egzama gibi hastalıkları kısa zamanda yok ediyor. Bunların yanında doğum lekeleri, cilt lekeleri, sivilce ve akne gibi çeşitli hastalıkların tedavilerinde de kullanıyoruz. Bu ürünlerimizi kullanan vatandaşlarımız da kısa süre içerisinde etkisini gördüklerini bizlere iletiyor.”
(İHA)