ZONGULDAK (AA) - Eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu'nu ziyaret etti.

Başesgioğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, 8 dönem aralıksız Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yaptığını, siyasette gelinebilecek her makama gelerek ülkeye hizmet ettiğini söyledi.

Genç bir jenerasyonun siyasette hakim olmasını düşündüğünü anlatan Başeskioğlu, şöyle konuştu:

"Ben 1 Kasım seçimlerinde kendi arzumla aday olmadım, o kararım da halen devam ediyor. Bu seçimlerde de milletvekili aday adayı değilim. Önümüzde önemli bir seçim var. İlk defa milletvekilliği ile birlikte cumhurbaşkanlığı seçimleri olacak. Bu seçimin ülkemize, demokrasimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İnşallah bir uzlaşma içerisinde geçmişte yaşanmış olaylar demokratik teammüller doğrultusunda seçimleri yapıp seçim sonrası Türkiye'nin yüklü bir gündem maddeleri var, bunların azaltılması için gayret sarf edilmesi lazım diye düşünüyorum."

Bir gazetecinin, "Olaylı Fenerbahçe-Beşiktaş maçı sonrası Beşiktaş Kulübü'nün maça çıkmama kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine Başesgioğlu, "Bu tür hadiseler bizleri üzüyor. Bu tabloyu seyreden herkes üzülmüştür. Spor özünde centilmenlik işi, fair-play'in hakim olduğu bir şey. Şiddetin asla ve asla tribünlere girmemesi lazım ama maalesef yeşil sahalarda istenmeyen olaylar yaşanıyor." dedi.

"Beşiktaş yönetiminin aldığı bir kararı sorgulamak düşüncesinde değilim." diyen Başesgioğlu, şöyle devam etti:

- Şiddet güzel görüntüleri bozuyor

"Beşiktaş hangi gerekçelerle bu karara vardı? Bunlar sahalarımızda olmaması gereken, tekrarlanmamasını istediğimiz üzücü hadiseler. Beşiktaş, Trabzon, Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir güzide takımlarımız. Aralarında tatlı bir rekabet olmalı ve devam etmeli.

Şiddet güzel görüntüleri bozuyor. Güzel sahalarımız var, futbola çok para harcanıyor, kaynak aktarılıyor. İnsan bu kadar emeği, kaynağın karşılığını açıkçası sahada çok düzgün bir şekilde, centilmen bir şekilde görmek istiyor. Bu tip olayların bir daha tekrarlanmamasını istiyoruz. Bu işin adli boyutu zaten devam ediyor, savcılıklar görev başında." diye konuştu.

Kaymakam Madenoğlu, daha sonra ziyaretin anısına Başesgioğlu'na hediye verdi.