GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Dilek Şehnaz Aşıcı, engelli ve eski hükümlülere projelerini hayata geçirebilmeleri için 36 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini bildirdi.

Aşıcı, yaptığı yazılı açıklamada, engelli ve eski hükümlülerin kendi işini kurmasını, engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarını hedefleyen hibe projeleri uygulandığını belirtti.

Projelerin finansmanının belli sayıda engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından karşılandığını vurgulayan Aşıcı, şöyle devam etti:

"2017 yılı birinci dönem hibe programına ilişkin başvuru rehberi yayınlandı. Başvurular 9 Aralık 2016'da sona erecek. Başvuruda bulunacaklarda İŞKUR'a kayıtlı 18 yaşından büyük, eski hükümlü veya en az yüzde 40 engelli olma şartı aranacak. Hibe programı için hazırlanan projeler, kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan komisyon tarafından değerlendirilecek."

Aşıcı, bugüne kadar müdürlüklerine teslim edilen 6 projenin ilgili komisyon tarafından değerlendirilerek hayata geçirildiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Bu projelerin sahiplerine kurumumuzca yaklaşık 165 bin lira ödeme yapılmıştır. Başta engellilere yönelik çalışma yapan bütün sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, belediyeler, özel sektör iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşları ile bu kapsamda kendi işini kurmak isteyen engelli ve eski hükümlülerin hazırladıkları projeleri, 9 Aralık 2016'ya kadar Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Engelli ve eski hükümlülere projelerini hayata geçirebilmeleri için 36 bin liraya kadar hibe desteği verilecek."