TRABZON (AA) - Trabzon Öğretmen Okulu mezunları, 50 yıl sonra sınıf arkadaşlarıyla bir araya gelecek.

Öğretmen Okulları Mezunları Komitesi adına Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısında konuşan Niyazi Yıldız, "Aradan tam 50 yıl geçti. Yıllar sonra biraraya gelmek çok güzel bir duygu." dedi.

Mezun oldukları okulun bahçesinde öğrencilik yıllarındaki öğretmenleri ve sınıf arkadaşlarıyla 8-9 Ekim tarihleri arasında bir araya geleceklerini kaydede Yıldız, 25'nci yıl kutlama etkinliklerinde çektikleri görüntüleri internete atmaları sonucu arkadaşlarıyla yeniden bir araya geldiklerini belirterek, "Arkadaşlarımızla konuşup, 50'nci yıl kapsamında da bir araya gelmek istedik. Bu etkinlik için bir yıldır hazırlanıyoruz. Ulaşabildiğimiz kadar mezun öğrenciye ulaştık." ifadelerini kullandı.

O yıllarda Trabzon Öğretmen Okulu olarak kullanılan ve şu anda Kanuni Anadolu Lisesi olarak eğitim verilen okulun bahçesinde bir araya geleceklerini belirten Yıldız, iki günlük programda Çal Mağarası, Boztepe, Atatürk Köşkü ve Kayabaşı Yaylası'na giderek, Trabzon'un tarihi ve turistlik mekanlarını gezip, hasret gidereceklerini kaydetti.