Merkez Melikgazi İlçesi’ndeki bir markette müdür olarak çalışan Mustafa Kale, iddiaya göre ayrıldığı Erciyes Üniversitesi’nde eğitim gören nişanlısı M.K.’nin barışma tekliflerini kabul etmemesi üzerine bunalıma girdi. Kale, geçen pazar gecesi, Esentepe Mahallesi’nde teyzesinin oğlunun evine gitti. Evin bahçesine çıkan ve boynuna ip geçiren Kale, cep telefonuyla çektiği fotoğrafı, eski nişanlısına mesaj olarak attı. Kale altına da ’Bu halim gözünden hiç gitmesin’ yazdı. Kale, ayrıldığı nişanlısının ’Saçmalıyorsun’ yanıtına karşılık ’Hoşçakal’ ifadesini kullandı.

Karşılıklı bu mesajlaşmalardan kısa süre sonra Mustafa Kale, evin bahçesindeki sundurmaya kendini astı. Kale’nin sosyal medya hesabındaki paylaşımlarından endişelenen yakınları, eve gittiklerinde bahçede asılı buldu. Yakınlarının hemen ipi keserek hastaneye kaldırdığı Mustafa Kale, 4 gündür süren yaşam savaşını dün gece kaybetti.

Yakınları, toprağa verdikleri Mustafa Kale’nin 2 yıl önce de tüfekle intihara kalkıştığını, babasının müdahale etmesiyle omzundan yaralandığını söyledi.