Özellikle evdeki eşyalarından sıkılmış olan ve eşyaları sapasağlam duran kişiler bu objeleri atmaya kıyamadıkları için değişik yöntemler aramaktadır. Pirinç dekopaj uygulaması sayesinde sıkıldığınız eşyalarınızı tamamen yenileyerek uzun yıllar kullanmaya devam edebilirsiniz. Böylece fazla masraftan da kaçınmış olursunuz. Mobilya dönüşümü yapmak isteyenler ve hobi severlerin kullandığı bu yöntemin uygulanması da kolay olduğu için herkes kendi evinde kolaylıkla yapabilmektedir. Uygun fiyatlara mobilyalarımı yenilemek istiyorum, fayanslarıma desen çalışması yapmak istiyorum diyorsanız pirinç dekopaj modelleri ile evinizi hemen yenileyebilirsiniz. 

Pirinç Dekopaj Nedir?

Özel olarak hazırlanmış desenli kağıtlara pirinç dekopaj kağıtları denmektedir. Kullanıcıların tercihleri ile şekillenerek yıllar içinde gelişmiş olan desen seçenekleri ile pek çok kişinin zevkine uygun olarak üretilmektedir. Çok ince olmaları sebebiyle uygulandıkları yüzeylerde doğal bir görüntü elde edilmesini sağlar ve yüzeyler üzerinde çok kalın bir görüntü oluşturmaz. Ahşap, beton, plastik, metal gibi pek çok yüzeye uygulanabilen pirinç dekopajlar deri ve sert kumaşlarda bile kullanılabilmektedir. Kullanıcılar genellikle tepsi, sehpa, masa,duvar ve sandalye gibi yüzeyleri yenilemekte Cadence pirinç dekopaj çeşitlerini tercih etmektedir. 

Pirinç Dekopaj Uygulaması İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Pirinç dekopaj bir desen çalışması olduğu için uygulama öncesinde yüzeylerin mutlaka tek renk haline getirilmesi, mümkünse beyaz renk kullanılması önerilmektedir. Bunun sebebi desen çalışması yaptıktan sonra yüzeyde bulunan karışık renklerin, çalışmanızın desenleriyle karışmasını önlemek içindir.

Beyaz renk boya için sağlığa zararlı maddeler içermeyen ve pek çok kullanıcının önerdiği Cadence Multisurface boyaları söyleyebiliriz. İnce dokusuyla uygulama öncesinde hızla kuruyarak işlem süreçlerinizi de kısaltmaktadır.

Deseni uygulamak istediğiniz alana göre bütün halde veya keserek kullanabilirsiniz. 

Uygulamayı yaparken hava kabarcığı oluşmaması için dikkatli ve özenli bir şekilde ilerlemelisiniz. 

İşlemi bitirdikten ve kurumasını bekledikten sonra Cadence su bazlı vernik kullanılarak desenlerinizi daha uzun süreler bozulmadan kalabilmesini sağlayabilirsiniz. 

Pirinç Dekopaj İle Tepsi ve Sehpa Yenileme Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak eski bir yüzeyi boyamak istiyorsanız zımparalamalı, tepsi veya sehpanın üzerindeki girinti ve çıkıntıları düz bir hale getirmelisiniz.
  • Yeni ve boyasız bir tepsiye sahipseniz direkt boya işlemine başlayabilirsiniz.
  • Ardından deseniniz daha iyi görünsün diye yüzeyi Cadence beyaz tonları ile boyayarak yüzeyi hazırlamalı ve kurumasını beklemelisiniz.

Öncesi

Boya uygulamasını nasıl yaparım?

Örneğin Cadence pak beyaz tonunu tercih ettiniz. Bu boyayı boş bir kaba almalı ardında ince bir zemin fırçası ile yüzeye  boya uygulamasını yapmalısınız. 

  • Boya kuruduktan sonra pirincinizi yüzeye uygun bir şekilde keserek işleme için hazırlamalısınız. 
  • Pirinç dekopajı yüzeye sabitleyebilmek için Cadecen Dekopaj Plus kullanabilirsiniz. 
  • Dekopaj plus bir tutkal türüdür ve çeşitli yüzeylere resim, fotoğraf ve kağıt çeşitlerinin yapıştırılmasında kullanılmaktadır.

Deseni yapıştırmadan önce ; Dekopaj plus'ı yüzeye uygulamalısınız. 

  • Ardından vakit kaybetmeden pirinç dekopajı hava kabarcığı oluşturmamaya dikkat ederek yüzeye sabitlemelisiniz 
  • Pirincin üstüne tekrara dekopaj tutkalını uygulayarak hem deseninizi daha iyi koruyabilir hem de daha iyi yapışmasını sağlayabilirsiniz. 
  • Tüm işlem bittikten sonra vernik uygulaması yaparak tepsilerinizin daha uzun süreler sağlamlığını sağlayabilirsiniz.

Sonrası

Duvara Pirinç Dekopaj Uygulaması Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle uygulama yapılacak yüzey kir ve tozlardan arındırılmalı, girinti ve çıkıntılar düz bir hale getirilmelidir.
  • Özellikle mutfak fayanslarına uygulama yapılacaksa yağ ve kirlerin fayanslardan temizlenmesi önemlidir.
  • Ardından yüzey, deseni daha iyi göstersin diye Cadence Eskitilmiş beyazı tercih edebilirsiniz.
  • İnce bir boya elde etmek için boya boş bir kaba alınarak biraz sulandırılabilir.
  • Sünger rulo fırça yardımı ile boya yüzeye uygulanır. Rulonun ulaşamadığı yerler fırça yardımı ile boyanabilir.
  • Fayans ve tezgah gibi alanları boyarken boya katları arasında ortalama  3 gün beklenmesi gerekmektedir. 

Öncesi

Boya kuruduktan sonra; pirinç dekopajlar yüzeye uygun bir şekilde kesilerek hazırlanır.

  • Dekopaj tutkalı yüzeye uygulanır ve pirinçler yapıştırılır.
  • Yapıştırılırken hava kabarcığı oluşmamasına dikkat edilmelidir.
  • Desenlerin nizami bir şekilde görünmesi için yapıştırma sırasında desenlerin birbiriyle uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. 
  • Desenler yüzeye uygulandığı sırada herhangi bir potluk olması veya yamuk yapışması halinde yavaşça yüzeyden ayrılarak tekrar yapıştırılabilmektedir.
  • Desenlerin fazla geldiği yerleri yine yüzeye yapıştırdıktan sonra kretuar bıçağı ile kesebilirsiniz. 
  • Pirincin üstüne tekrar dekopaj plus'ı sürerek yüzeye daha iyi yapışmasını sağlamalısınız.

Vernikleme; Tüm işlemler tamamlandıktan sonra daha sağlam yüzeyler elde edebilmek ve desenlerin hemen çıkmasını önlemek için 3 gün arayla 3 kat vernik uygulaması yapılmalıdır.

Sonrası 

Pirinç Dekopaj Çeşitlerine Nereden Ulaşabilirim?

Mobilya yenilemek ve duvara desen çalışması yapmak için pirinç dekopaj almak isteyenler Sanatsal Dünya üzerinden hayal ettikleri tüm desenlere ulaşabilmektedir. Desen çeşitleri şu başlıklar altında toplanmıştır;

  • VARAK PİRİNÇ DEKOPAJ : Altın ve gümüş varaklar ile üretilen desen türüdür.
  • SD PİRİNÇ DEKOPAJ : Vintage desenlerin yoğunluklu olarak kullanıldığı, eski kadın ve yılbaşı desenlerinin dahi bulunabildiği desen türüdür.
  • CADENCE PİRİNÇ DEKOPAJ : 29x45 boyutlarında olan ve çok çeşitli desenlerin bulunduğu modellerdendir.
  • RULO PİRİNÇ DEKOPAJ : Daha geniş yüzeylere uygulama yapılması için rulo halinde satılan pirinç türüdür. 

Tüm hobi çalışmalarında ve mobilya yenilemelerde kullanılan boya, vernik, stencil, yapıştırıcı, pirinç dekopaj, fırça gibi aklınıza gelebilecek tüm malzemelere sanatsaldunya.com üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. Hızlı teslimat ile gönderdiğimiz ürünlerimiz müşterilerimize kısa sürede ulaşmaktadır.