Bugün itibariyle başlayan 9 günlük Kurban Bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, Eskihisar İskelesi’nde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.
9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başlaması ile birlikte tatilciler yola çıktı. Marmara’nın çeşitli illerinden gelip Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bulunan Eskihisar Vapur İskelesi’ni kullanarak Yalova istikametine gitmek isteyen vatandaşlar, yollarda uzun kuyruklar oluşturdu. Araç kuyruğunun uzunluğu yer yer 2 kilometreye ulaştı.
Eskihisar İskelesi’ni kullanarak Yalova’ya geçmek için iskelede bekleyen Fatih isimli sürücü, “Bayram tatili için Balıkesir’e gidiyoruz. Yarım saattir bekliyoruz. Osmangazi Köprüsü 90 TL olduğu için feribotu tercih ettik. Devir tasarruf devri. Burası gidiş dönüş 50 TL ama burada da yoğunluk var” dedi.
Bayram tatili için Bursa’ya gittiklerini belirten Recep Ergün ise, “İstanbul’dan geliyoruz. Köprüde hiçbir şey yoktu ama Gebze gişelerden itibaren trafik başladı. Osmangazi Köprüsü’nün fiyatından dolayı feribotu kullanıyoruz. Feribot ile aynı fiyat olsun köprüyü kullanalım. Feribotta dinleniyoruz, çayımızı kahvemizi içiyoruz, denize karşı seyahat ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Şuanda 17 gemi çalışıyoruz, yarından itibaren 18 gemiye çıkacağız”
Tatile giden vatandaşları en çabuk şekilde sevdiklerine kavuşturmak için çalıştıklarını belirten İDO Bölge Sorumlusu Aşkın Lermi, "Şuanda alanda bir yoğunluğumuz var. Alandaki yoğunluğumuzda yolcunun bekleme süresi maksimum 25 dakika. 17 gemi ile çalışıyoruz. Gece 12’den beri toplamda 12 bine yakın araç taşıdık ve 320’ye yakın sefer yaptık. Bu kapasitemizin çok altında. Yaklaşık olarak 25 bin, 30 bine yakın araç taşıma kapasitemiz var. Bu zaman zarfında gelen her yolcumuza en iyi şekilde hizmet edip yolunu biran önce kısaltıp, sevdiklerine kavuşturmanın peşindeyiz. Şuanda 17 gemi çalışıyoruz, yarından itibaren 18 gemiye çıkacağız” ifadelerini kullandı.
Feribot iskelesinin bulunduğu alanda Eskihisar Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler, feribotu kullanacak olan araçlarda arama yaptıktan sonra araçların iskeleye yanaşmasına izin veriyor. Jandarma ekiplerinin bu uygulamayı bayram boyunca yapacağı öğrenildi.
Eskihisar-Topçular feribot hattındaki yoğunluğun yarından itibaren artması bekleniyor.
(İHA)