İzmir’in Bayraklı ilçesinde, evden 17 lira ve otobüste kullanılan kent kartı alıp çıkan 17 yaşındaki Esra Baydemir, 1 haftadır kayıp. Gözüyaşlı anne Derdiye Çakmak, kızının hayatından endişe ederken kızı Esra’nın bir an önce bulunması için dua ediyor.
Onur Mahallesi’nde oturan 53 yaşındaki Derdiye Çakmak’ın iki çocuğundan küçüğü 17 yaşındaki Esra Çakmak, iddiaya göre 10 Haziran Salı günü, evden kimseye haber vermeden çıktı ve o günden itibaren eve dönmedi. Anne Derdiye Çakmak, kızının evine dönmemesi üzerine polise kayıp başvurusu yaptı ancak küçük kızından hâla haber alamadı. Kızının her an eve geleceği umuduyla pencereden yola baktığını belirten anne Derdiye Çakmak, şöyle konuştu: "Kızım kayıplara karıştığı gün arkadaşıyla telefonda konuşurken duydum. ’Beni sattın seni affetmeyeceğim’ diyordu. Normalde kızım çok sakin biridir. O gün çok sinirli ve agresifti. Oturdum konuşmaya çalıştım ama konuşmadı. Ben mutfağa gittiğimde kapı sesini duydum tekrar salona geldim. Ancak, kızım yoktu, pencereden baktım kızım hızla evden uzaklaşıyordu. Masanın üzerinde cüzdanı gördüm. Kimliği duruyordu. Cüzdanından sadece 17 lira ve otobüste kullanılan kent kartı alıp gitmiş."

KIZIMIN HAYATINDAN ENDİŞE EDİYORUM
Gözyaşlarına boğularak kızının evine geri dönmediğini belirten acılı anne Derdiye Çakmak, şunları söyledi: "Akşam oldu eve dönmedi. Kızımın bu zamana kadar benden habersiz bir yere gitmişliği yoktur. Telefonunu aradım kapalıydı. Meraklandım. Hemen polise kızımın kaybolduğunu belirtip kayıp başvurusu yaptım. Ama bir haftadır kızımdan haber alamıyorum. Küçük yavrumun hayatından endişe ediyorum. Kızımı görenler Allah rızası için polise başvursun.’’
Derdiye Çakmak’ın bir süre önce eşinden ayrıldığı öğrenildi.
(İHA)