Bu ses dalgası yalnızca yağ hücrelerine etki etmektedir. Klasik liposuction yöntemi ile her operasyonda belli bir miktarda yağ dokusu alınabilmektedir ve buna göre tam tersine vaser liposuction bir operasyonda oldukça fazla yağ dokusu alınarak iyi bir sonuç sağlanmaktadır. Bunun sebebi de ciltten uzaklaşan yağ dokuları kanüllerle oradan alınmaktadır. Aynı zamanda vaser liposuction yöntemi ile kişinin vücuduna istenilen şekil de verilebilmektedir. vaser liposuction yöntemi bir bakıma kişi için birçok fayda sağlamaktadır. Örneğin ; karın bölgesinden vaser liposuction ile alınan yağ dokuları daha sonra kişiye dolgu olarak da rahatlıkla kullanılabilmektedir. Alınan bölgeye fit ve güzel görünüm sağlarken kişinin farklı bölgelerine uygulanarak da kişi istediği görünüme kavuşturulmaktadır. Göğüslerinde problem yaşayan kadınlar bu şekilde vaser liposuction sonucu alınan yağ dokularını göğüs bölgelerine enjekte ettirerek dolgu malzemesi olarak kullanabilmektedirler. Böylelikle göğüs büyütme estetiği olmak isteyen kadınlar bu iki operasyonu birlikte rahatlıkla geçirebilmektedirler. 

Göğüs büyütme işlemi nasıl yapılır?

Göğüs büyütme operasyonunda dolgu işlemi yapıldıktan ortalama 18-36 ay sonunda yağ vücut tarafından kendiliğinden emilerek etkisini kaybetmektedir. Silikon takma işlemine göre daha doğal görünümlü fakat kalıcı olmayan bir yöntemdir. Bu yüzden silikon taktırma operasyonu da tercih edilmektedir. göğüs büyütme de silikon tipleri farklılık göstermektedir. Damla ve yuvarlak olmak üzere iki tipte silikon vardır. İlk olarak damla silikon genellikle doğal görünüm elde etmek isteyen kişiler tarafından oldukça tercih edilmektedir. İkinci olarak da yuvarlak silikonları tercih edenler genellikle görselliğin ön planda olmasını isteyen kişilerdir. Bu yöntemlerle ve istenilen göğüs şekline göre göğüs büyütme işlemleri yapılmaktadır. 

Jinekomasti nedir ve nasıl tedavi edilir?

Erkeklerde ise  göğüs büyümesi bir hastalık olarak görülmektedir. Jinekomasti olarak adlandırılan erkekte göğüs büyümesi genellikle ergenlik dönemlerinde salgılanan hormonların düzensizliği sebebiyle yani testesteronun az östrojenin daha fazla salgılanması ile veya fazla kilo alımlarında görülebilmektedir. Tedavisi ise ameliyat olmaktaır. Jinekomastinin tedavi edilmesi için belli bir yaşa kadar beklenmektedir, çünkü çok nadir de olsa kendiliğinden göğüs küçülebilmektedir. Belli bir yaştan sonra genelde ergenlik sonunda göğüs büyümesi ameliyatı olarak göğüs ucundaki fazla yağ dokular göğüsten uzaklaştırılıp göğüs olması gereken boyuta indirilmektedir. jinekomasti nedeniyle estetik operasyon geçirecek kişide önce jinekomasti dışında o bölgede var olan hastalıklar varsa saptanır tedavi edilir ve sonrasında büyüyen göğüste küçültme işlemine gidilir. Jinekomasti ameliyatı sonrasında kişi egzersizler yaparak, spor yaparak göğsün kendisini toparlamasına ve sarkma gibi sorunlar oluşturmamasına yardımcı ol aktadır.