Ev almak isteyenler öncelikle satıcılar ile anlaşarak, evin toplam fiyatının 'unu peşinat şeklinde ödeyerek geri kalan toplam borcu kendi limitlerine göre ayarlayarak ödemesi yapılabilir. Günümüzde bu yöntemi kullanan birçok alıcı ve satıcı vardır.

Günümüzde kooperatifler gibi işlemler azalsa da artık kira öder gibi ev sahibi olunan projelerde vardır. Tabi ki bunun için güvenilir kaynaklar bulunmalı, araştırılmalıdır. Birçok firmada faizsiz kredisiz ev sahibi olmak isteyenler için uygun ödeme koşulları sunulmuştur. Ve günümüzün önemli bir sorunu olan faizden insanların kaçması çok doğaldır. Çektikleri kredilerin faizleri aldıkları vaade karşılığında 3 de 1'i kadar artmaktadır. Bunu göz önüne alan bireyler doğal olarak kredisiz işlemler yapmak istemektedirler. Kimse kullanmadığı paranın faizini ödemek istemez.

Günümüzde yaşam standartlarının artması inşaat sektöründe de değişmelere yol açmıştır. Üreticiler tüketicilerin yani ev sahibi olmak isteyenlerin talepleri doğrultusunda onları zorlamayacak şekilde ev sahibi olabilmeleri için farklı ödeme şekilleri göstermektedirler. Birçok firma ev sahibi olmak isteyenler için basit bir peşinat sistemi uygulamaktadır. Örneğin; 40 milyarlık bir evin ilk önce 'luk kısmı peşinat olarak alınıp geri kalan kısmı kişinin ve üreticinin ortak noktasında buluşmak kaydıyla taksitlere bölünüp ödeme planı çıkartılması kalmaktadır. Bu uygulama sonunda hem üretici hem de evi satın almak isteyen tüketici memnun kalabilmekte kira öder gibi ev sahibi olabilmektedir.

Peşinatsız Faizsiz Ev Sahibi Nasıl olunur?

İnşaat yatırımcıları artık iki şekilde ev sahibi olmak için fırsatlar sunuyor. Zorlaşan hayat şartları karşısında insanların ev alabilme olasılıklarının artması için inşaat yatırımcıları da farklı seçeneklerle insanlara sunumlar yapabiliyor. Bir nevi geçmişte imkânsız denecek kadar olması mümkün olmayan Peşinatsız faizsiz ev sahibi olmak artık bu kadar imkânsızlaşmıyor. İnşaat yatırımcıları, ev sahibi olmak isteyenlere kolaylıklar sunuyor. Peşinatsız, vade farksız, düşük taksitli ve sabit taksitli olabilir.

Tabi ki peşinatsız faizsiz ev sahibi olmak isteyenler için uzun bir vade ödeme planı oluşturuluyor. Örneğin; 160 bin TL değerindeki bir ev 108 ay düşük ve sabit bir taksitle ev sahibi olmak isteyenlere sunuluyor. Ne kadar uzun da gözükse de taksitlerin sabit ve düşük olması en azından faiz ödemek istemeyen bireyler için ilgi çekici gözüküyor.