Ev boyama ile birlikte yapılan diğer boya çeşitleri Zamana bağlı aşınmalar ve yaşam ortamlarında yapılmak istenilen değişikler, "ev boyama" ihtiyacını doğurur. Bu bilgilendirme makalesinde ev boyama esnasında ihtiyaç duyulan tüm boya uygulamaları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Ev Boyama   uygulaması Boya badana ustası eşliğinde Duvar boyama , tavan boyama ve gerekli görülmesi halinde Amerikan panel kapı boyama uygulamaları ile son bulur. Bazı durumlarda yani özellikle giriş altı ( bahçe katı ), Giriş ve 1. Katlarda bulunan demir korkulukların da boya badanası istenilebileceği gözlerden kaçmamalıdır.

1- Duvar Boyama uygulamasında öncelikli işlemler şunlar olmalıdır.

- Yüzeyin tadilat tamirat gerekmesi halinde temizliğinin yapılması sonrası alçı sıva ile boyaya hazırlanması.

- Açık renkten açık renge boya yapılacaksa fazla su katılmadan yapılacak koyu bir kat boya veya kapanmaması halinde normal sulandırma ölçeğinde iki kat boya yapılarak işlemin bitirilmesi. Bu işlem yapılırken tek kat boyada tek kat kestirme yapılırken çift kat boyada çift kat kestirme yapılması gerekliliği unutulmamalıdır.

- Son yıllarda ekseriyetle su bazlı silikonlu boya ile uygulama tercih edilmektedir.

2- Tavan Boyama uygulamasında ise en önemli noktanın evde sigara içilip içilmediği ile ilgili olduğu unutulmamalıdır.

- Sigara içilmeyen bir konutta tek kat tavan boyası yetebilirken, sigara içilen bir mekanda 3 veya 4. Kat tavan boyası bile gerekli olabilmektedir. Tavan boyası yapmadan evvel, tadilatları gereken yerlerin yapılması gerekliliği de gözlerden kaçmamalıdır.

3- Amerikan panel kapı boyama uygulaması ise panel kapı boyası ile mümkün olmaktadır.

- Son yılların popüler ve yaygın olarak kullanılan kapı çeşidi olan Amerikan kapılar, panel kapı boyası ile boyanmaktadır.

- Açık renkten açık renge tek kat ile bile boyanabilirken, koyu renkten açık renge 2 veya 3 kat boya gerekebilmektedir. Demir korkuluk boyası ise ekstra talep edilmesi halinde yağlı boya olarak işleme alınan ve uygulanan bir işlem olmaktadır. Bir ev boyama uygulamasında gerekli olan boyama türleri bunlar olmakla birlikte usta.web.tr web sitesinde bulunan iletişim numaralarından bizimle temasa geçmekten çekinmeyiniz.