AMASYA (AA) - Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan ve ev hanımı olan 49 yaşındaki Şerife Ertürk, oto yıkama işletmesi açtı.

İstanbul'da 28 yıl kaldıktan sonra 2 yıl önce memleketi Gümüşhacıköy'e dönen Ertürk, ev işlerini bir kenara bırakarak oto yıkama işine atılmaya karar verdi.

İşe başladığında, "yapamazsın, bu iş erkek işi" diyenlere inat azmeden Ertürk, kurduğu işletmede eşine de iş imkanı sağladı.

Özellikle kadın sürücüler tarafından tercih edilen Ertük, otomobilleri kendi evini temizlediği titizlikte temizleyerek müşterilerinin takdirini kazanıyor.

Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede kadın sürücülerin rahatlıkla gelip aracını yıkatabileceği bir yer bulma konusunda sıkıntı yaşadığını söyledi.

"Otomobil sahibi kadınlar sanayiye otomobillerini yıkatmak için gelmeye çekiniyorlardı, biz de böyle bir karar aldık ve bu işletmeyi açtık." diyen Ertürk, şöyle devam etti:

"Şimdi kadın sürücüler çekinmeden geliyor ve rahatlıkla otomobillerini yıkatıyorlar. İşlerimiz çok iyi memnunuz, gelen müşterilerle ben ilgileniyorum, araçlarını titizlikle ben yıkıyorum. Sevdiğin işi azimle yaptıktan sonra her işin üstesinden gelebilirsin bence kadın veya erkek işi diye bir şey yok."

- "Bu mesleği bence kadınlar daha iyi yapar"

Ev hanımlarının başarılı olacakları işlere yönelmesi gerektiğini dile getiren Ertürk, şunları kaydetti:

"Özellikle kadın müşteriler çok memnun oldu böyle bir işletme açtığım için. Gelen bütün kadınlar beni tebrik ediyor. Otomobilleri temizlerken de hiç zorlanmadım, bir evi nasıl temizliyorsam onu düşünerek titizlikle temizliyorum. Bu mesleği bence kadınlar daha iyi yapar, temizliğe bayan eli değdiği için daha temiz ve hijyenik oluyor bence çünkü bayanlar ev temizliğinde de daha titiz davranıyor bu işi yaparken de daha titiz olacaklarını düşünüyorum."

- Kadın titizliği fark yaratıyor

Ertürk'ün eşi Deniz Ertürk ise eşiyle beraber çalıştığı için mutlu olduğu belirtti.

Bir erkekle bir kadının aracı temizlemesinde "dağlar kadar fark" olduğunu savunan Ertürk, "Mesela ben bir araç temizliyorum, eşimde bir araç temizliyor ancak müşteri eşimin temizlediği aracı daha çok beğeniyor. Ben eşime bu işi kurma aşamasında destek verdim, şimdi de yanında çalışarak ona destek oluyorum." dedi.