TRABZON (AA) - Akçaabat ilçesinde yaşayan Metin Seyis, evinin önünde bulunan refüjü çeşitli ağaç işlemeleri, figürler ve çiçeklerle süsledi.

Metin Seyis (49), AA muhabirine yaptığı açıklamada, emekli olduktan sonra hobi olarak ağaç işlemeleri yaptığını belirtti.

Yıldızlı Mahallesi'ndeki evinin önündeki refüjü düzenlemek için önce küçük kütükler satın aldığını anlatan Seyis, "Üzerlerine Türk bayrağı, Türkiye haritası, çiçek gibi figürler yaptım. Bu işlemelere çim ekerek şekillerin ortaya çıkmasını sağladım. Refüje çeşitli çiçekler, süs eşyaları ve küçük meyve ağaçları diktim. Buradan geçen herkesin ilgisini çekiyor" dedi.

Refüj için yaklaşık 2 yıldır emek harcadığını ve kimseden destek görmediğini ifade eden Metin Seyis, "Refüjün düzenlenmesinde hiçbir kurumdan destek almadım. Çiçeklerin sulanması için iş yerimdeki suyu kullanmak zorunda kalıyorum. Belediyeden tek isteğim buraya sulama amaçlı su çekilmesidir. Ben gerekli bakımlarını zaten yapıyorum" diye konuştu.

Seyis, mahalle sakinlerinin refüjü çok beğendiğini, kendisine teşekkür ettiklerini de kaydederek, "Bu da benim için bir mutluluk kaynağı oluyor" dedi.