ORDU (AA) - Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir kişiyi, telefonda dolandırarak 7 bin 700 lirasını aldıkları öne sürülen 2 şüpheli yakalandı, para sahibine teslim edildi.

Alınan bilgiye göre, Altınordu ilçesinde adının açıklanmasını istemeyen 85 yaşındaki yaşlı kadını telefonla arayan bir kişi, kendisini polis olarak tanıttı.

Yaşlı kadına FETÖ terör örgütü ile bağlantısı olduğunu tespit ettiklerini, kendisini bu durumdan kurtarabileceklerini söyleyen şahıslar, kadından para talep etti.

Bunun üzerine paniğe kapılan yaşlı kadın bir bankadaki hesabında bulunan 7 bin 700 lirayı çekerek, eve gelen iki kişiye teslim etti.

Daha sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın durumu polise bildirdi.

İhbarın ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, kamera kayıtlarından A.Ç (23) ile İ.B. (30) adlı şüphelilerin kimliklerini tespit etti.

Polis ekipleri Şanlıurfa'dan Ordu'ya geldiklerini belirlediği iki şüpheliyi bir restoranda yemek yerken yakaladı.

A.Ç ile İ.B'nin emniyetteki işlemleri sürerken, 7 bin 700 lirası teslim edilen kadının evinin çatısını tamir ettirmek için parayı biriktirdiği öğrenildi.

Öte yandan Ordu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Murat Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde dolandırıcıların yaşlı insanları hedef aldığını belirterek, "Bu konuda vatandaşlarımızın daha dikkatli ve duyarlı olmasını bekliyoruz. Daha önce ki benzer olaylarla birçok dolandırıcılığın önüne geçmeyi başardık. Bu olayda da kadının parasını kurtardık. Bizim vatandaşlardan beklentimiz kendilerini telefonda polis ya da savcı olarak tanıtan kişilere inanmamaları." dedi.