Genellikle iç mekanlarda kullanılan şöminelerin bahçeli evlerde, ev dışında da kullanımı mümkün olabiliyor. Hatta şöminelerin yöresel yemekler pişirmek için dahi sıklıkla kullanıldığını söyleyebiliriz. Neticede şömine dekorasyon çalışmalarının vazgeçilmez unsurlarından biri olma özelliğini koruyor. 

Genel olarak şömine çeşitlerini bacasız şömine de dahil olmak üzere 4 farklı kategoride incelemek gerekiyor. Bunların ilki açık sistem şöminelerdir. Genellikle tuğladan ya da taş malzemeden yapılırlar ve ısıtma özelliği de pek olmaz. Daha çok dekoratif açıdan tercih edilen yapılar olduğunu söyleyebiliriz. 

Şömine Çeşitleri Nelerdir?

Kapalı sistem şömineler ise bir diğer ürün grubudur. Sac malzeme ya da pik döküm malzemeden üretilirler ve mekanın tümünü ısıtabilme gibi önemli bir özelliğe de sahip olurlar. Elektrik sistemli şömineler ise doğalgazla ya da elektrik kullanılarak çalıştırılır. Bu şömine çeşitlerinin de ısıtma özelliği bulunuyor. Bacaya gerek kalmadığından sonradan da yapılara ilave edilebiliyor. 

Son grup ise ethanollü şöminelerdir. Bu ürünlerin ülkemizde sadece yazlık mekanlarda ya da yöresel bölgelerde kullanıldığını belirtelim. Zira Avrupa standartlarına göre sadece dış ortamda kullanılabilen ürünlerdir. Çok az miktarda yakıt kullanımı yüksek oranda ısı elde edilmesini sağlayabilir. Özellikle bahçeli evlerde bahçe şömine yapımı için bu grupta yer alan şöminelerin terci edilebildiğini belirtebiliriz. 

Eve Sonradan Şömine Yapılabilir mi?

Yapıların mimarisinin uygun olması durumunda evlere sonradan şömine ilave edilmesi mümkün olabiliyor. Fakat bunun için alanında uzmanlaşmış bir ustaya ihtiyacınızın olduğunu da belirtmek lazım. Bu noktada devreye iyiusta.com adresi giriyor. Şömine ustaları arasında en deneyimli ve işinin ehli olan ustalar bu site üzerinden hizmet veriyor.

Eğer şöminenizin onarımı, şömine baca temizliği ya da sıfırdan eve ve bahçeye şömine yapımı için bir ustaya ihtiyacınız varsa siz de bu siteye tıklayın. Hiçbir ücret ödemeden ya da üye olmadan kolaylıkla deneyimli bir usta bulabilirsiniz. Ustalardan fiyat teklifleri alma şansına da sahipsiniz. Size uygun fiyatı sunan usta ile anlaşarak hemen çalışmaların başlamasını sağlayabilirsiniz. 

Kaynak: https://www.iyiusta.com/