Irak’ın Musul kentinde IŞİD militanları tarafından rehin alınan ve dün serbest kaldıktan sonra akşam özel uçakla Şanlıurfa ya gelen 32 Türk şoförün evlerinde bayram havası yaşanıyor.
Irak’ta serbest bırakıldıktan sonra Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesindeki ailesine kavuşan şoförlerden 3 çocuk babası Bülent Bozyel, yaşadıklarını İHA’ya anlattı.
İlk rehin alındıklarında ölümü beklediklerini söyleyen Bozyel, "Ancak düşündüğümüz gibi olmadı ve IŞİD militanları ilk aldığında ailemi aradım, helalık istedim. Ellerimizi birbirine bağladı, 100 metre ilerde elimizi açtı, ‘Korkmayın kardeşlerimizsiniz, amacımız Türkiye’yle değil. Bize su verdi, bize iyi davrandı. Aç ve susuz bırakmadılar, kötü bir davranışlarını görmedik’ dediler” diye konuştu.
Termik santralde yüklerini boşaltırken silahlı ve maskeli kişileri görünce hemen kamyonuna altına saklandığını anlatan Bozyel, “Ailemi aradım, helalık istedim” dedi. Günlerce ailelerine kavuşmak için dua ettiklerini söyleyen Bozyel, şöyle konuştu:
“Yüzleri maskeli kişiler bizleri eski yıkık bir binada muhafaza ettiler. Bize zorla hiçbir şey yapmadılar. Kendileri aç kaldı, bizi yemeksiz bırakmadılar. Kendileri susuz kaldı, bizi susuz bırakmadılar. Onlar beton üzerinde yattı ama bizi yataklarda yatırdılar. Onlardan kötü bir davranış görmedik. Bize ’Namaz kılmak isteyen kılabilir, kılmak istemeyenler ise serbesttir’ dediler.”
(İHA)