Evlilik, bir toplumun en önemli kurumlarından bir tanesidir.

Bu kadar ciddi bir müessesenin internet ortamına taşınması yani evlilik sitelerinin türemesi ilk başta toplumun her kesiminden ciddi tepki topladı. İnsanlar böyle bir şeyin mümkün olamayacağını, kimsenin internet gibi gerçeklik taşımayan bir platform üzerinden ömürlerini sürdürecekleri kişiyi belirleyemeyeceklerini ısrarla savunuyorlardı.

Son yıllarda internette sanal kimliklerle, çeşitli rumuzlarla dolaşan kişilerin birer gerçek kimlik üzerinden sanal yaşantılarına devam etmeleri insanların internete olan güvenlerini artırdı. Fakat bu tek başına evlilik sitelerini aklayamadı.

Çünkü, evlilik büyük bir toplum tabusu ve hayatının hiçbir döneminde karşılaşmadığı ve tanışmadığı bir kişiyle evlenmek ve bu evliliği internet aracılığıyla sağlamış olmak insanlara çok absürd geliyordu. Nitekim evlilik sitelerine yıllarca güvenilmedi.

Siberalem.com Evlilik Sitesine Hemen Ücretsiz Üye Ol Evlilik programlarının artışı ve insanların internete bakışlarının oldukça değişmesi evlilik sitelerine olan talebi ve güveni bir anda beklenmeyecek ölçüde artırdı.

Artık bir eş adayı bulmak için evlilik sitelerine girmek gerçek bir alternatif haline gelmeye başlamıştı.

Nasıl insanlar bir paravanın ardından birbirleriyle ilk kez sohbet ederek bir tanışmayı ve etkileşimi başlatıyor ve hayatlarının en önemli kararını verebiliyorsa, aynı şekilde bir internet sitesi de bu görevi üstlenebilir.

Hatta, reyting kaygısıyla samimiyetten uzak bir görüntü çizilen bir programda milyonların karşısında duygularını paylaşmak yerine, bir internet sitesinde yalnızca karşısındaki adaya kendini anlatmak birçok insana daha güvenilir ve samimi geldi.

İnsanlar kendilerini evlilik sitelerine kanalize etti ve yıllardır birçok evlilik bu websiteler üzerinden gerçekleşti.