İstanbul’da hava şartlarının kötüleşmesiyle birlikte sokakta kalan 392 evsiz, Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu’na yerleştirildi.
İstanbul’da etkili olan soğuk hava ve kar yağışı sonrası sokakta kalan evsizlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Sokakta yaşayan 18’i bayan olmak üzere toplam 392 kişi Zeytinburnu Kapalı Spor Salonu’na yerleştirildi. Kış boyunca misafir olarak ağırlanacak evsizlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Darülaceze Müdürlüğü 40 personel ile evsiz hizmet veriyor. Zabıta Daire Başkanlığı ve polis ekipleri donma tehlikesi ile karşı karşıya olan vatandaşları ekip otolarıyla toplayıp, misafirhanelere getiriyor. Sağlık kontrolünden geçirilen evsiz vatandaşlara, 3 öğün yemekleri verilirken, televizyon izlerken çay ikramı yapılıyor. Kadın ve erkek olarak ayrı bölümlerde misafir edilen vatandaşların, banyoları yaptırılıyor, tıraş ediliyor. İç çamaşırları, elbise, kaban ve ayakkabı verilerek kıyafetleri değiştiriliyor.
Hasta olan vatandaşlar hastaneye sevk edilirken, memleketine gitmek isteyenler ise memleketlerine gönderiliyor. Ailesine teslim edilmek isteyen vatandaşların da aileleri ile irtibata geçilerek gerekli işlemler yapılıyor.

“BURASI KAPANDIKTAN SONRA BİZE NE OLACAK? “
Çocuk yaştan itibaren sokaklarda yaşadığını belirten ve havanın soğumasıyla birlikte spor salonuna yerleştirilen Mehmet Ay (35), “Normalde sokaklarda kalıyorum. Ailem Fikirtepe’de Hasanpaşa’da kalıyor. Beni kabul etmiyor. Burada hemen hemen herkesin aileleri farklı yerlerde. Bir çoğunun da ailesi kabul etmiyor. Burası bizim için şimdilik iyi. Burası nisan ayında kapanacak. Sonra bu kadar insan ne olacak. Bu yaşlıları bir huzur evine ya da başka bir yere yerleştirseler daha iyi olur aslında” dedi.
Spor salonuna getirildiğine hasta olduğunu söyleyen Serdar Kaymak(34) ise, Karaburun’dan geldiğini ve amacının huzur evine yerleşmek olduğunu söylüyor.
(İHA)