ÇORUM (AA) - Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yaptıktan sonra ilçenin 36 kilometre güneybatısındaki Çorum'un Mecitözü ilçesi Konaklı köyü yakınlarındaki sarp araziye düşen F-16 uçağının enkazının incelenmesi için uzman ekibin bölgeye intikal etmesi bekleniyor.

Kaza haberinin alınmasının ardından bölgeye sevk edilen jandarma ve komando ekiplerine Konaklı ve Eskice köylerinden de vatandaşlar uçağına enkazına ulaşmak için uzun süre çalıştı.

Ekiplerin enkaza ulaşmasının ardından geniş alana yayılan uçak parçalarına yaklaşılmaması için köylülere uyarı yapıldı.

Çorum Garnizon Komutanlığınca koordine edilen çalışmalar kapsamında enkazın bulunduğu sarp arazinin koordinatlarının belirlenmesinin ardından gerekli inceleme için uzman ekiplerin bölgeye intikali bekleniyor. 

Bölgede çobanlık yapan Ahmet Mercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kazanın yaşandığı saatlerde arazide hayvanlarını otlattığını belirterek, bu sırada bulunduğu yerin yaklaşık 2 kilometre ilerisinde büyük bir gürültü duyduğunu söyledi.

- "Parçaları etrafa dağılmış vaziyetteydi"

Gelen kuvvetli sesten bir süre sonra bölgede helikopter sesinin geldiğini ifade eden Mercan, "Helikopteri göremedim çünkü çok kuvvetli sis vardı. Sesi duyduğum yöne doğru köylülerle birlikte gittiğimizde, Yılanlıdere olarak bilinen mevkide uçağın enkazına rastladık. Parçaları etrafa dağılmış vaziyetteydi" diye konuştu.

Köylülerden Neslihan Karataş da evin penceresinde bir helikopterin alçak uçuş yaptığını gördüğünü anlattı.

Helikopterin evlerinin önündeki dağlık alana indiğini belirten Karataş, "Bu iniş pek hayra alamet değil' diyerek eşime haber verdim. Helikopter dağlık alanda yaklaşık 1 saat kadar falan durdu . Kaçak falan var zannettim ama o sırada komutanlar geldi. Eşimle birlikte gittiler. Helikopter oradan bir kişiyi aldıktan sonra tekrar havalandı" dedi.

Merzifon'daki 5'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkış yapan F-16 uçağı, henüz bilinmeyen bir nedenle Merzifon'un 36 kilometre güneybatısındaki Konaklı mevkisinde düşmüş, uçaktan paraşütle atlayan pilot, sağ kurtulmuştu.

Merzifon Devlet Hastanesine kaldırılan pilot, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından askeri hastaneye sevk edilmişti.