Muhtemelen en ünlü sosyal paylaşım sitesi olan Facebook’u, gelin kendi artı ve eksileri ile birlikte inceleyelim.Bu yazıda, Facebook'un bazı avantaj ve dezavantajlarını anlatmaya çalışacağız.

Facebook'un Avantajları Ağ Oluşturma İçin Facebook

Facebook tartışmasız en güçlü sosyal medya ve sosyal ağ sitesi.Facebook'a kaydolarak ailenize, arkadaşlarınıza, iş arkadaşlarınıza bağlanabilir ve hatta yeni insanlarla tanışabilirsiniz.

Bilgisayarı ve interneti nasıl kullanacaklarını bilen çoğu kişi Facebook'ta bir profil sahibidir.

Dahası, benzer düşünen kişileri görerek bulmak kolaydır; onlarla duvar güncellemeleri, özel mesajlar ve kabul ederlerse görüntülü sohbet kullanarak kolayca bağlanabilirsiniz.

Sevgili Bulma

Facebook ayrıca sevgili bulmak için de kullanılmaktadır.Gerçekten de, 1 milyardan fazla aktif kullanıcı tarafından desteklenen bir sosyal ağ ile, ortak ilgi alanlarını ve hobileri paylaşan birini bulmak kolaydır.

Bu şekilde birini bularak, uyumsuzluk sorunlarıyla karşılaşma ihtimaliniz çok düşük olacak. Fakat sahte Facebook profilleri konusunda dikkatli olmalısınız, çünkü genellikle takipçi bulmaya çalışan sayfalar veya spam göndericiler tarafından yaratılan bu tarz boş, asılsız profiller de yanıltıcı olabilir. Dikkatli olmakta fayda var.

İş Dünyası İçin Facebook

Herkes, başkalarıyla iyi bir ilişki sürdürmek için Facebook'tan yararlanabilir.Kurumlar da hedef kitlesine en iyi şekilde hitap etmek için sosyal medya kanallarını kullanırlar.Bu çok önemlidir, çünkü bir işletme olarak, çok fazla hedef kitleye bir ürün / hizmet satabilir veya tanıtabilir, böylece internette para kazanma olasılıklarınızı artırabilirsiniz.

Facebook çeşitli projeler arasında ortaklıklar kurulmasına izin verir. Ayrıca, bir Facebook fan sayfası kullanarak, işletmeniz için marka değerinizi ve sosyal medya varlığınızı artırabilirsiniz. Düzgün kullanıldığında, Facebook yeni potansiyel müşteriler ve müşteriler bulmanıza yardımcı olabilir.Tabii fan sayfası açmak için üye olmadan önce ayrı bir mail hesabı da oluşturmanız gerekiyor.Hotmailac.co üzerinden e-mail adresi açma yollarını öğrenebilirsiniz.

Facebook Video Sohbet

Facebook ayrıca video sohbet aracı olarak da kullanılabilir.

Geçtiğimiz günlerde Facebook, Skype ile ortaklaşa Facebook video sohbet özelliğini hayata geçirdi.Artık Facebook'un dahili video sohbet servisini kullanarak arkadaşlarınıza video görüşmeleri yapabilirsiniz.

Görüntü ve Video Hosting için Facebook

Fotoğrafları ve videoları barındırmak için Facebook'u bir site olarak da kullanabilirsiniz.Paylaştıklarınızı kimlerin görebileceğini kontrol etmek için, bireysel albümlerin gizlilik düzeylerini ayarlayabilirsiniz.

Dahası, Facebook yedek hesap özelliğini kullanarak Facebook fotoğraf ve videolarının tamamı koleksiyonunu da indirebilirsiniz.

Haberler ve Bilgi İçin Facebook

Facebook'un gerçek avantajı, gerçek zamanlı bir sosyal paylaşım sitesi olması.Bu, en yeni haberler ve bilgilerle güncellenerek en iyi kaynaklardan biri olmasını sağlar.Önemli haberler genellikle Facebook'ta viral hale gelir ve çoğu marka bunu ürün / hizmetleri ile ilgili önemli şeyleri duyurmak için kullanır.

Bloggerlar ve dijital pazarlamacılar popüler blog, fan sayfalarına abone olabilir ve en son güncellemelerden haberdar olabilirler. “Aslında sadece haber toplamak için bir profilim var” diyenlerin sayısı da az değildir.

Kişisel Portföy Olarak Facebook

Facebook'un Zaman Çizelgesi, kişisel profil marka bilinci oluşturma konusunda tamamen yeni bir görünüm kazandırmaktadır.Facebook kapak resminiz, insanlara anlatmak istediğiniz şeyi gözlerine çarparak anlatacağından dramatik bir ilk izlenim yaratmak sizin elinizde.Bunu bir avantaj olarak kullanın.

Ayrıca, belirli güncellemeleri herkese açık hale getirebilir ve stratejik olarak yapılırsa bunu bir portföy olarak kullanabilirsiniz. Örneğin, insanların sizi bir Facebook işletme uzmanı olarak tanımasını istiyorsanız (kendinize ait olduğunuz sürece), gizliliğinizi en çok yorum alan postlarınız için herkese açık olarak ayarlayabilir ve örneğin "Facebook'taki iş ipuçları, makaleler ve tartışmalar" makalenizi herkesin okuyup beğenmesini sağlayabilirsiniz.

Bu şekilde tüm yeni ziyaretçileriniz, profilinizdeki gezinerek uzmanlığınızı görecek ve kullanışlı ve hedefli güncellemeleriniz nedeniyle sizinle iletişime geçecekler.Bu aynı zamanda daha fazla abone ve potansiyel müşteri edinmenize de yardımcı olacaktır.

Facebook'un Dezavantajları

Facebook Gizlilik

Facebook'un en büyük endişeleri ve dezavantajlarından birisi Facebook'un gizliliği ile ilgilidir.

Geçmişte, ani değişiklikler yüzünden bir sürü gündem yaratan Facebook, gizlilik ilkelerini basitleştirme yoluna gitmiştir.

Göz önünde bulundurulması gereken şey, ister video, resim veya metin olsun, gerçekten kişisel bilgilerin bulunabilirliği ile ilgilidir.

İşte iyi bir kural:

Çok fazla kişisel bilgi vermeyin. Tüm internet boyunca, kişisel verilerimizin gizliliğini daima göz önünde bulundurmalıyız.

İnsanlar genellikle  arkadaş listelerini halka açık tutuyor ve bu, Facebook stalkerlarının sizinle ilgili daha fazla bilgi bulmasına yardımcı oluyor. Ayrıca Facebook’un sahte profillerle dolu olduğundan bahsetmiştik.Bu profillerin sınırı yoktur.Çoğu, daha fazla arkadaş edinmek ve pazarlama amacıyla kullanmak için uğraşan stalkerler veya pazarlamacılar tarafından oluşturulmuştur. Dikkatli olun.

Facebook'u avantajınıza ve verimli kullanmak istiyorsanız, kendinize bir zaman sınırı koyun.Facebook'ta çok fazla zaman harcamak sizi bir bağımlıya dönüştürebilir ama doğru oranlarda kullanılıyorsa, doğru planlamayla pazarlama ve ağ yapma için güçlü bir araç olabilir.Özellikle, çevrimiçi veya çevrimdışı herhangi bir işletme iş başarısı için Facebook'un gücünden yararlanabilir.Bu yüzden Facebook bugünün iş dünyasında en yaygın kullanılan pazarlama araçlarından biri haline gelmiştir.